Instagram’dan Ebeveynlere Yeni Hizmet

Instagram’dan Ebeveynlere Yeni Hizmet

Sosyal medya devi Instagram anne ve babalara yönelik yeni bir hizmetini daha sundu.

A+A-

Sürekli kendini geliştiren ve yaptığı güncellemeler ile kullanım oranının artırmaya çalışan sosyal medya uygulaması Instagram, anne ve babaları birçok konuda aydınlatacak bir kılavuz ile çocuklar için daha güvenli bir sosyal medya kullanımını hedefliyor. Amaç ebeveynler ile çocuklar arasındaki bağı kuvvetlendirmek ve kopuşu önleyerek ailelerin çözüm yollarına beraber daha bilinçli ulaşmasını sağlamak.

Popüler sosyal medya programı Instagram, en çok bağımlılık yapan platformlardan bir tanesi olduğu için yetişkinler tarafından olduğu kadar gençler ve çocuklar tarafından da çok kullanılmakta. Bunun da farkında olan Instagram anne ve babalara yönelik yeni hizmetini devreye soktu.

Anne ve Babalara Kılavuz

Anne ve babaların çocuklarının bu uygulamayı daha güvenli bir biçimde kullanmalarını sağlayacak ve onlar ile daha etkili iletişim kurmalarına yardımcı olacak olan ebeveyn kılavuzuyla Instagram’ın konu ile alakalı bazı pratik özelliklerinin de öğretileceği ifade edildi. Mesela, gizlilik ayarları, içerik kontrolleri ve hesabı nasıl açık ve gizli hale getirebilecekleri ile alakalı  ayrıntılar bu kılavuzda yer alacak ve ailelere yol gösterecek.

Bu şekilde küçük yaştaki kullanıcıları daha güvende tutmayı ve anne ve babalara sosyal medya bilgileri ile ışık tutmayı planlamış olan Instagram, çocuklara daha fazla pozitif rol modelleri sunmayı amaçladığını ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.