İşte CHP'nin Adayı

İşte CHP'nin Adayı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir süredir merak edilen Meclis Başkanı adayının belli olduğu öğrenildi. İşte ayrıntılar.

A+A-

Alınan bilgilere göre CHP’nin Meclis Başkanı adayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak oldu. Erdoğan Toprak’ın, yarın saat 11.00’de CHP Grup Başkanvekilleri ile beraber TBMM Başkanlığı’na giderek adaylık başvurusunu yapacağı dile getirildi.

Daha öncede AK Parti'nin Meclis Başkanlığı adayı belli olmuştu.

Parlamenter sistemdeki son Başbakan olan Binali Yıldırım, AK Parti'nin yeni dönemde Meclis Başkanlığı için aday göstermiş olduğu isim olarak tespit edildi.

İYİ Parti’nin Adayı

İyi Parti tarafından Meclis Başkanı adayı henüz ilan edilmemiş olsa da İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in, partisinin TBMM Başkanlığı için ekonomiden sorumlu olan danışmanı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ı aday göstereceği kulislerde konuşulmakta.

MECLİS BAŞKANI NASIL SEÇİLECEK?

Meclis Başkanlığı için adaylık başvuruları 11 Temmuz Çarşamba günü yani yarın saat 24.00'te sona erecek. Başvurular sonlandıktan sonraki gün yani 12 Temmuz Perşembe günü de Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirilecek.

Seçimlerde toplamda 3 turda yapılıyor. Eğer 1. Ve 2. turda herhangi bir aday üye tam sayısının üçte ikisi olan 400 oyu alırsa Meclis Başkanı oluyor. Eğer ilk iki turda seçilen olmazsa 3. turda üye tam sayısının üçte ikisi olan 400 oy değil salt çoğunluk olan 301 oy aranacak ve 301’İ geçen Başkan olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.