İşte e-Devlet'in Yeni Özellikleri

İşte e-Devlet'in Yeni Özellikleri

Vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayan ve internet üstünden pek çok değişik hizmet sunan e-Devlet'e 5 yeni özellik daha ilave edildi.

A+A-

e-Devlet kapısı bilindiği gibi son zamanlarda pek çok kolaylık sunmakta. PTT’lerden alacağınız şifre ve TC kimlik numaranız ile giriş yaparak kullandığınız bu sistem ile aldığınız cezalardan SGK dökümünüze, adres beyanından öğrenim belgesine ve sabıka kaydı gibi pek çok önemli belgeye sadece bilgisayar başında oturarak ulaşabiliyorsunuz. Şimdi e-Devlet sistemine 5 yeni özellik daha ilave edildi. İşte ayrıntılar.

Yeni Özellikler

İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması hizmeti ile vatandaşlar, e-Devlet üstünden imar kurallarına aykırı yapıları için kayıt başvurusunu yapabilir ve başvurularını yine e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler.

Dernek Sorgulama hizmetiyse vatandaşların herhangi bir kelimenin bir dernek isminde olup olmadığını kontrol edebilme imkanına sahip olacaklar.

Bir diğer hizmet ise İcra Dosyası Sorgulama hizmeti. Bununla vatandaşların herhangi bir yurt içi mahkemede ismine açılmış ve taraf olduğu icra dosyalarını listeleyebilmesine ve ayrıntılarını görüntüleyebilmesine olanak tanınmakta.

Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama hizmetinde de doğum yardımı almak amacı ile yapılan başvurunun sonuçlarını ve/veya alınan doğum yardımı için yapılan itirazların neticelerini sorgulamaya olanak tanıyor.

Son yenilik Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama hizmeti, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres bilgilerini sorgulama işini sağlıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.