İşte Engellilerin Çözülmesi Gereken Sorunları

İşte Engellilerin Çözülmesi Gereken Sorunları

İYİ Parti Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Delegesi Hüseyin Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Özdemir paylaşımında, 3 Aralık Günü’nün, engelli vatandaşların sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkatleri çekmek ve farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarih olduğunu ifade etti.

3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmasının elbette ki çok önemli olduğunu ama engelli vatandaşların yalnızca senede bir gün anımsanması ve sonrasında unutulmasının doğru bir yaklaşım olmadığını ifade eden Özdemir, Türkiye’de engellilerin sayılarının tam olarak bilinmediğini, fakat sayılarının 10 milyonu aştığını, engelli bireyleri topluma kazandırmak ve onların sorunlarına cevap bulmak adına siyasete girdiğini, kimseden bir engellinin halini anlamasını beklemediğini fakat en azından kimsenin engellilere bir engel daha olmamasını, yerel yönetimlerdeki idarecilerin daha duyarlı olması gerektiğin belirtti.

Madde Madde Sıraladı

Mühim sorunlara dikkatleri çeken İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özdemir, tüm engellilerin yaşadığı sorunları ve çözümlerini maddeler halinde sıraladı. İhmal ve göz ardı gibi pek çok sebepleri içine alan sistemden kaynaklı engellilik olgusu ile karşı karşıya bırakılmış insanların sorunlarının çözümü noktasında sorun yaşandığını ifade eden Özdemir, etkili ve somut çözüm üretilmesi gerektiğini, üretilemiyorsa da bu işlerle uğraşanlardan yardım istenmesi gerektiğini belirterek engellilerin sorunlarını şu şekilde sıraladı:


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.