Jandarmadan Acıpayam'da Eğitim

Jandarmadan Acıpayam'da Eğitim

Jandarmadan Acıpayam'da Eğitim

A+A-

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ilk seminer, 13 Şubat 2018 Salı günü Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 120 lise öğrencisine yönelik icra edilmiştir. Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulanmıştır. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilenmiş ve iki öğrenciye kask ve eldiven hediye edilmiştir.

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmakta, kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedeflenmektedir.

Yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına (1.024) motosiklet karışmıştır. Bu kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmiştir, ölenlerin (13)’ü Acıpayam bölgesindendir.

Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yapmıştır. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10.000 motosiklet bulunmakta olup, 2000 sürücüye ulaşılması hedeflenmiştir.

Seminere gelen misafirlere Okul Müdürü’nce yapılan sütlü tatlı ikramı ile Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda bölümü ürünleri tanıtılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.