Kahramanlıkla Gelen Zafer

Kahramanlıkla Gelen Zafer

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj paylaştı.

A+A-

Milletin; tarihin tüm dönemlerinde olduğu gibi dâhili ve harici hainlerin fırsat bulduklarında farklı biçimlerde alçakça, ahlaksızca, düşmanca ve vicdansızca saldırılarından bir tanesine daha maruz kalındığını söyleyen Rektör Bağ, 15 Temmuz 2016’da, vatanperverliğin imanın da bir parçası olarak somut hale geldiğini ve istikbalini kendisinin tespit edeceğini, egemenliğin kayıtsız şartsız olarak kendinde olduğunu belirtti.

Millet Namusunu Çiğnetmedi

Rektör Bağ, ‘15 Temmuz 2016’ gecesinde, aziz milletin birlik ve dirlik içerisinde kazanmış olduğu nice zaferlerinden ve kahramanlık örneklerinden bir tanesi olarak tarihe geçtiğini,  bu menfur girişim ile demokratik tarafın, anayasal düzenin, parlamenter sistemin, milli bütünlüğün, iç barışın bir defa daha alçak bir saldırının hedefi olduğunu, hainlerin, 15 Temmuz 2016 gecesinde hedeflerine ulaşmak için fiili saldırılarından bir tanesini daha gerçekleştirdiklerini, yönetimi gayrimeşru şekilde ele geçirmek için FETÖ terör örgütü tarafından başlatılmış olan bu menfur kalkışmanın, yüce milletin bizzat kendisi tarafından bastırılarak akamete uğratıldığını belirtti.

Tarihte Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere kazanılan pek çok zaferlerde olduğu gibi meydana gelen tüm zorluklarda birlik olmayı başarabilen aziz milletin namusunu çiğnetmediğini belirten Bağ, Türk milletinin milli birlik ve beraberlik ile güçlükleri yendiğini dile getirdi.

Bu vesile ile aziz milletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten duyguları ile kutladığını dile getiren Bağ, vatan müdafaası uğrunda gazadan çekinmeyen tüm gazileri minnet ile anarken bu uğurda hayatını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.