Karaca, Termik Santrale El Attı!..

Karaca, Termik Santrale El Attı!..

Karaca, Termik Santrale El Attı!..

A+A-

CHP'nin son kurultayında Genel Başkan Yardımcılığına getirilien Gülizar Biçer Karaca,Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

Aynı zamanda CHP 25. Dönem Milletvekili.

 

 

Alpu ovasında tarımı yok edecek, hayvancılığı bitirecek, lületaşına zarar verecek, en önemlisi insan sağlığını tehdit edecek termik santral istemiyoruz.

Tarım amaçlı koruma alanı olan Eskişehir Alpu ovasında 1541 halı saha büyüklüğünde kurulacak, 422 futbol sahası büyüklüğünde zehir depolanacak termik santral istemiyoruz.

Eskişehir Alpu ovasının en verimli tarım topraklarında bir günde 1 milyon 250 bin evin yaktığı kömürü her gün yakacak, halkımıza zehir kusacak termik santral istemiyoruz.

 

Gülizar Biçer Karaca, CHP’nin doğa haklarından sorumlu en yetkili ismi.

Ve genel başkan yardımcısı olarak göreve başlar başlamaz ilk işi, Eskişehir’de kurulması planlanan garabet niteliğindeki kömürlü termik santrale ilişkin farkındalık yaratmaya çalışmak oldu.

Yine Biçer Karaca’nın şu anda söz konusu mesele üzerinde ciddi araştırmalar yaptığı, ilerleyen zamanlarda Eskişehir’e giderek  çeşitli çalışmalar gerçekleştireceği bilgisini aldık.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.