Keçinin Yardımına AKUT koştu

Keçinin Yardımına AKUT koştu

Denizli ilinin Babadağ ilçesinde kayalıklarda mahsur kalmış olan keçi, AKUT ekipleri tarafından 6 saat süren bir operasyondan sonra kurtarıldı.

A+A-

Akut ekipleri dağ bayır demeden yardıma koşuyor. Denizli ilinin Babadağ ilçesindeki kayalıklarda mahsur kalmış olan munzur keçi, AKUT ekiplerinin yapmış oldukları 6 saatlik bir operasyondan sonra ancak kurtarılabildi.

Mahsur Kaldı

Denizli'nin Babadağ ilçesine bağlı olan Mollaahmetler Mahallesi'nde hayvancılık yapmakta olan Ahmet Yağmur'un 10 gün evvel otlatmak amacı ile dağlık alana götürmüş olduğu keçilerden bir tanesi kayalıklarda mahsur kaldı. Sarp alandaki keçisinin kendi çıkamadığının farkına varan Ahmet Yağmur, bir süre kendi olanakları ile keçiyi bulunduğu kayalık alandan çıkarmayı istedi aman bunda başarılı olamadı. Kayalıklardaki keçiyi kurtarmak amacı ile tüm imkanlarını kullanan Yağmur'a komşuları da yardıma koştu fakat  mahsur kalan keçi kayalık alandan bir türlü kurtarılamadı.

Tüm uğraşların boşa çıkması üzerine Yağmur, durumu AKUT Denizli ekibine haber edip onlardan yardım talep etti. Keçinin bulunduğu dağlık alana gelmiş olan AKUT ekibi, bölgeyi incelemesinin ardından  hızlı bir şekilde operasyona başladı. Makaralar üstünden kurulmuş olan halat sistemi ile keçinin mahsur kaldığı kayalıklara inen AKUT ekipleri, keçiyi çuvala yerleştirdiler. Hemen hemen 6 saatlik bir çalışmanın neticesinde mutlu sona ulaşıldı ve  Akut ekipleri, keçiyi güvenli bir biçimde yukarı çıkarıp sahibine teslim ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.