Kendi Enerjimizi Üretmeliyiz

Kendi Enerjimizi Üretmeliyiz

Almanya’da dünyanın en önemli ticaret fuarlarından biri olan Hamburg Rüzgâr Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’na katılan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin, “Ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını rüzgâr, güneş ve su gibi yenilenebilir kaynaklarla aşacağı

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Çevre Komisyonu üyesi milletvekilleri ile birlikte Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen Rüzgâr Enerjisi Fuarına katıldı.

Dünyanın önde gelen ticaret fuarlarından olan  Hamburg Rüzgâr Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda yatırımcılarla biraraya geldiklerini belirten Şahin Tin, “Türkiye rüzgâr enerjisi konusunda dünyada kapasitesi ve yatırım potansiyeli bakımından önemli bir yere sahip. Türkiye'nin enerji alanında üretimini 100 kat artırdık. Hedefimiz ise 2023 yılına kadar kurulum kapasitesini 20 bin MW'ye yükseltmek olacak” dedi.

 

ENERJİ BİRÇOK SORUNUMUZU ÇÖZECEK!

 

Türkiye’nin enerji alanında yüzde 70 oranında dışa bağlı bir ülke olduğunu ifade eden Şahin Tin, “Artık tüm dünya hem temiz, hem de doğal ve çevreci olan enerji yatırımlarına yöneliyor. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılık oranını rüzgâr, güneş ve su gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile aşacağımıza inanıyorum. Türkiye’de enerji alanındaki bu yeni açılıma kayıtsız kalamaz. Türkiye, gerek, rüzgâr, güneş, gerekse su bakımından doğal enerji yatırımları açısından potansiyeli olan zengin bir ülke.  Bizim gayretimiz yatırımlarla ilk etapta enerjinin yüzde 50'sini karşılamak. Enerjide dışa bağımlılığın ortadan kalkması bugün Türkiye’nin birçok sorununun kendiliğinden çözülmesi anlamına geliyor. Ülke olarak enerjiye inanılmaz miktarlarda ücret ödüyor, kaynak aktarıyoruz. Enerjimizi kendimiz üretmemiz, ekonomik güç ve daha müreffeh bir Türkiye anlamına geliyor. Ekonomik açıdan güçlü bir Türkiye aynı zamanda bölgesinde ve dünyada da daha fazla söz sahibi olacaktır” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.