Kendini İmha Eden Telefon Geliştirdi!

Kendini İmha Eden Telefon Geliştirdi!

Boing tarafından geliştirilen Black adlı akıllı telefon kendini imha modu özelliğiyle diğer telefonlardan ayrılıyor. Önemli dokümanların yanlış ellere geçmesi neredeyse imkansız

A+A-

Boeing firmasını daha çok uçaklarıyla tanıyor olabilirsiniz ancak şirket daha birçok alanda çalışmalar gerçekleştiriyor. Bunlardan birisi de şirketin Boeing Black adını verdiği akıllı telefonu. Öte yandan bu akıllı telefon diğerlerinden çok farklı bir özelliğe sahip, o da kendini imha modu!

TEST SÜERCİNDE

2014 yılından bu yana tasarım sürecinde olduğu belirtilen Boeing Black akıllı telefon yüksek hassasiyete sahip verileri korumak amacıyla tüm dahili bileşenlerini yok edebiliyor. Görevimiz Tehlike filmlerinden çıkmışçasına bir özelliğe sahip olan ürünün şimdi de gerçek dünya testlerine başlanacağı ifade ediliyor.

Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) müdürü Michael Rogers’ın Boeing Black’i akıllı telefonu test edecek ilk kişilerden birisi olduğu açıklanmış durumda. Her gün üst yüksek seviyede gizliliğe sahip dokümanlarla uğraşan Rogers’ın, bu akıllı telefonun testleri için harika bir seçim olduğu söylenebilir. Ek olarak Boeing Black için gerçek dünya testlerinin başlamış olması, aynı zamanda ürünün üretim aşamasına oldukça yakın olduğu anlamına da geliyor.

Yazılım yerine donanımsal olarak sunulan bu kendini yok etme modusayesinde, hükümet yetkilileri hassas dokümanların yanlış ellere geçmesinin de önüne geçmiş olacak. Üründe çift SIM teknolojisinin de bulunduğunun altı çizilirken, telefon değiştirmek gerekmeden bu sayede hem hükümet hem de normal mobil operatör hatları arasında geçiş yapmak mümkün olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.