Kermese Yoğun İlgi

Kermese Yoğun İlgi

Kermese Yoğun İlgi

A+A-

PAÜ Hastanesinde 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Psikiyatri AMATEM Kermesine yoğun ilgi vardı.

Etkinliğe Paü Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Başmüdür Erdinç Karataş ve Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir katıldı.

PAÜ Hastanesi Psikiyatri AD. Başkanı Prof. Dr. Figen Çulha Ateşci kermesin amacı hakkında bilgi verdi; Yeşilay, Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından 5 Mart 1920’de İstanbul’da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay’ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır. O yıllarda başlayan bağımlılıkla mücadeleyi günümüzde 18 yatak kapasitesi ile üniversitemiz Psikiyatri Anabilim Dalı AMATEM kliniğinde sürdürmekteyiz. 18 yaş ve üzeri hastalara hizmet veren kliniğimizde alkol ve madde kullanım bozuklukları ilaç tedavilerine ek olarak bireysel ve grup psikoterapileri, uğraş tedavileri, spor, hasta ve ailelere yönelik SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı) psikoeğitimleri ve psikososyal rehabilitasyona yönelik etkinlikler (kermes, sinema, kahvaltı, spor müsabakaları vs…) yapılmaktadır. 1 - 7 Mart Yeşilay haftası sebebiyle sayın rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve eşi Derya Bağ'ın değerli katılımları ile ilk "Yeşilay Haftası Psikiyatri AMATEM“ kermesini bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve kliniğimizde tedavi gören hastalarımıza sunulan hizmetleri geliştirmek amacı ile gerçekleştirdik.

Açılışta konuşma yapan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir gün süren etkinlik Prof. Dr. Ateşci’nin kermesin sloganı olan "Bağımlı Olma Özgür Ol"  şeklindeki konuşmasıyla son buldu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.