Kokpit: Bire Bir Gerçek

Kokpit: Bire Bir Gerçek

Türkiye çapında yalnızca 13 okulu olan Kokpit eğitim kurumlarından bir tanesi de Denizli’nin Pamukkale ilçesi Irlıganlı mahallesinde hizmet veriyor.

A+A-

Okulun eğitim ve öğretimi ile alakalı bilgilendi yapmak için kahvaltılı bir toplantı yapan kurucu müdürü Alper Kalelihan basınla ve Denizlili yöneticiler ile kahvaltıda buluştu.

Kokpit Özel Havacılık Lisesi kurucusu Kalelihan misafirlerini okul önünde çiçekler ile karşıladı. Kahvaltılı toplantıya İl Jandarma alay komutanı kıdemli albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve Pamukkale Belediye başkanı Hüseyin Gürlesin ile gazeteciler katılımda bulundular.


Kahvaltının ardından okul ile alakalı misafirlere bilgi veren kurucu Kalelihan ; okulda seçkin öğrencilere eğitim verdiklerini, sınavla öğrenci aldıklarını, çünkü okula kayıt olacak öğrencilerin havacılık mesleğini sevmeleri gerektiğini, kendi okullarından mezun olan öğrencilerin uçak teknisyeni olarak rahatlıkla iş bulabildiklerini, kendilerinin burada yalnızca eğitim değil aynı zamanda pratik öğretimini de verdiklerini belirtti.



Similatör Odasında Heyecanlı Dakikalar

Okulun similatör odasına giren misafirlerden Jandarma alay komutanı kıdemli albay Metin Düz, uçağın kokpitine oturdu ve heyecanlı dakikaların yaşanmasına yol açtı. Kokpitte uçağı kullanan Albay Düz kullandığı uçağı büyük bir soğukkanlılıkla piste indirmeyi başardı.

Okulun atölyelerinde uçak kabinlerinin bire bir rotatipleri ve uçak parçaları bulunuyor. Kendilerinin iyi birer uçak teknisyeni yetişmesi için ne gerekiyorsa onu yaptığını belirten Kalelihan, yurdun dört bir tarafından öğrencileri olduğunu, hemen hemen yüz öğrencinin yatılı olarak kaldığını ifade etti.


Okulun bütün dersliklerini ve atölyelerini misafirlerine tanıtan kurucu müdür Alper Kalelihan katıldıklarından ötürü misafirlerine tek tek teşekkürlerini sundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.