Kule Vinç Felaketinde Son Gelişme

Kule Vinç Felaketinde Son Gelişme

Geçtiğimiz günlerde Pamukkale’de gerçekleşen kule vinç felaketinin ardından gözaltına alınan 5 kişiden üçünün tutuklandığı belirtildi.

A+A-

Denizli’ye bağlı olan Pamukkale ilçesinde yapımına devam edilen Seyir Tepesi inşaatında, sepetinde oldukları vincin taşıyıcısının kırılması ile 30 metreden düşmüş olan Afgan kökenli 3 işçinin ölümü, 1 işçini de yaralanması ile alakalı gözaltına alınmış olan 5 zanlıdan 3'ünün tutuklandığı 2 zanlının ise serbest bırakıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz Cuma günü saat 15.30 sularında Çamlaraltı Mahallesi'nde bulunan Pamukkale Belediyesi'nin özel inşaat şirketine yaptırmış olduğu Seyir Tepesi 1. Bölüm inşaatında kule vincinin taşıyıcısının kırıldığı ve vincin sepetinde çalışmakta olan işçilerin, hemen hemen 30 metre yüksekten yere düştüğü haberi gündeme bomba gibi düşmüştür.

Kaza sonrasında sepette bulunan 3 Afgan kökenli işçi ölmüş 1 tanesi de yaralanmıştı. Yaralı Aelishah, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıarak, tedaviye altına alınmış 3 kişinin cansız bedeni de otopsilerinin yapılması için PAÜ Üniversitesi Hastanesinin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmişti.

3 Kişi Tutuklandı

Polis ekipleri, soruşturma çerçevesinde vincin sahibi, operatörü, şantiye saha sorumlusu ve 2 iş güvenliği uzmanını gözaltına almıştı. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerinden sonra 5 zanlı dün adliyeye sevk edildiler. Zanlılardan vinç sahibi C.A., vinç operatörü M.T. ve saha sorumlusu A.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İş güvenliği uzmanı olan diğer 2 zanlı ise serbest kaldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.