Kültür ve Sanatta da İflas

Kültür ve Sanatta da İflas

Akishaber.com.tr yazarlarından Dursun Berkok "Biat kültüründe sanat yapılamaz, sanatçı yetişmez, yetişemez." diyerek kültür ve sanatta nasıl iflas edildiğini son yazısında kaleme aldı.

A+A-

"Kültür ve Sanatta da İflas" isimli yazısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bir toplumda sanat ve edebiyat felç olmuşsa ortak değerlerin yaratılması zordur.”, “Bir milletin eğer estetik zevki yoksa o ülkedeki diğer çalışmaların arzu edilen neticelere ulaşması da mümkün değildir. Milletler için bazen diplomasi, askeri güç, ekonomik güçle kazanılamayacak başarılar, bir müzik, edebiyat, sinema eseriyle kazanılmaktadır.”, “Geçtiğimiz 16 yıla baktığımda kültür ve sanat alanında yeteri kadar mesafe kat edememiş olmaktan hayıflanıyorum. Kültür ve sanatı önemli bir beka meselesi olarak görüyorum.” sözlerini hatırlatarak başlayan Berkok, geçtiğimiz 16 senenin kültür ve sanat namına kısırı geçtiğini, özellikle FETÖ'nün sinema alanında aldığı destekle neler yapıp aslında neler yapamadığını anlatıyor.

Boşa harcanmış 16 yılın dikkat çeken sinema macerasını özetleyen ve kültür ve sanatta nasıl iflas edildiğini anlatan Berkok'un yazısının tamamını okumaka için TIKLAYINIZ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.