Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün

Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün

Kızılay Denizli Şubesi yönetim kurulu üyeleri Kurban Bayramı’nın yakınlaşması nedeniyle kurban bedellerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.Bu seneki sloganımız ‘’KURBAN BEREKETİ YIL BOYU SÜRSÜN’’ olarak belirlenmiştir.

A+A-

Bugün 23 Ağustos Salı. İnşaAllah 12 Eylül 2016’ da idrak edeceğimiz

Kurban Bayramı ‘na 21 gün var.

Gerek ülkemiz, gerekse dünyada günler ve aylarca evine et girmeyen insanların çokluğu hepimizin malumu.Komşusu açken tok yatan bizden değildir ilkesi gereğince; Denizli halkımızı Kızılay’a kurban vekaleti vererek, bu insanlara ulaşmaya davet ediyorum.Hedefimiz bu sene % 50 artışla; yurtiçinde 21.000 ; yurtdışında ise 31.000 hisse kurban kesmektir.Kurbanlık hayvan teminleri veteriner hekimler nezaretinde yapılmış olup yardımsever bağışçılarımızı beklemektedir.

Temin edildiği süreden, kesime kadar geçen sürede, yine veteriner hekim kontrolünde bakımları yapılmakta olan bu kurbanlıkların kesimi yurt içinde Et ve Süt Kurumu ‘ na ait 5 kombinada yapılacaktır.

Kesim esnasında her kurbanlığın başında vekalet verenlerin isimleri okunarak, İslami usul ve esaslar harfiyen uygulanmaktadır.

Bu seneki sloganımız ‘’KURBAN BEREKETİ YIL BOYU SÜRSÜN’’ olarak belirlenmiştir.

Kızılay’ın Et ve Süt Kurumu ile birlikte organize etmiş olduğu bu modelde; yapmış olduğunuz kurban bağışları 18 aylık raf ömrü olan (görmüş olduğunuz) konservelere dönüştürülmekte ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Yurt içi Kurban vekaleti 740 TL; Yurt Dışı Kurban Vekaleti 475 TL’ sıdır. Denizlili hem şehrilerimiz şubemize gelerek makbuz karşılığında vekaletlerini verebilirler.

Ya da 264 43 43 numaralı telefonumuzdan bizi aradıkları takdirde; vermiş oldukları adrese bizzat gidip vekalet işlemini gerçekleştirebiliriz.

 

KAN BAĞIŞLARI

 

Bu esnada 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sonraki süreçte Kızılay ‘ a karşı göstermiş oldukları teveccüh için Denizlili vatandaşlarımıza ve partnerimiz

Toç -Birsen ’ e şükranlarımızı arz ediyorum.19 Temmuz 6 Ağustos tarihleri arasında çadır açtığımız 16 gün boyunca 15 Temmuz Delikli Çınar Şehitler Meydanı’nda yapılan 1017 başvurudan 865 tanesi güvenli kan temini kriterleri açısından uygun görülerek bağışları alınmıştır.

Aynı tarihler arasında Delikli Çınar , Merkez, Bayramyeri, İlçelerimiz ve işyerlerinden alınan bağışlarla bu sayı 2585 üniteye ulaşmıştır.

İLKYARDIM

Denizli Kızılay Şubesi’nde aynı zamanda İlk Yardım eğitimi de verilmektedir.Malumunuz olduğu üzere tehlikeli,az tehlikeli v.b. işyerlerinde çalışan kişilerin toplam sayısının belli bir oranındaki personelin, ilk yardım eğitimi alması zorunludur.Sadece Kızılay ’dan alınan sertifikaların uluslar arası geçerliliği vardır. İşyeri sahipleri; bu konuda Kızılay ’ ı tercih ettikleri takdirde; bir iyilik hareketine destek vermiş olacaklardır.

 

Sonuç olarak; Denizli Kızılay şubesine geçtiğimiz Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için gıda kolisi, zekat ve gayr-ı menkul bağışlayan, gönüllü olarak kan veren, önümüzdeki bayram için de kurban vekaleti verecek olan tüm Denizli halkına şükranlarımı sunuyor; halkımız, milletimiz ve İslam Alemi’ nin Kurban Bayramını şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz ile çalışanlarımız adına kutluyorum.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.