Mahallelerde Aşı Yapılıyor

Mahallelerde Aşı Yapılıyor

Çivril ilçesinde görülmüş olan şarbon hastalığı nedeni ile Emirhisar, Haydan, Ömerli ve inceköy mahallelerinin karantina altına alındığı iddiası ajans üzerinde haber merkezlerine düşmüştü.

A+A-

Haberde ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kocakaplan'ın, şarbon sebebi ile 2 büyükbaş hayvanın telef olduğu, karantinaya alınmış olan mahallelerde 21 gün süresince büyükbaş, küçükbaş ve tek tırnaklı hayvan alım satımlarının yasaklandığını ifade ettiği belirtilmiş ve haberin devamı şu şekilde sürmüştü:

 

Emirhisar Mahallesi'nde bir çiftçiye ait olan 2 büyükbaş hayvan bir anda rahatsızlanıp telef oldu. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ait ekipler, yapmış oldukları incelemeden sonra büyükbaş hayvanlardan örnekler alıp laboratuvarda incelendi, ineklerin şarbon hastalığından öldüğünün belirlenmesi ile Emircik ve civarındaki Haydan, Ömerli ve İnceköy Mahalleleri karantina altına alındı.

Süt ve Peynirleri İmha Edildi

Karantina uygulaması başlatılmış olan mahallelerde büyükbaş, küçükbaş ve tek tırnaklı hayvanların alım ve satım işlemleri de durdu. Çivril İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kocakaplan, 4 mahallede şarbon hastalığına karşı aşılama çalışmalarının başlayacağını ifade ederek, Emircik Mahallesi'nde büyükbaş 2 hayvanın öldüğünü, şarbon hastalığından şüphelendiklerini, aldıkları örnekleri laboratuvara gönderdiklerini, kesin olarak şarbon hastalığının olduğu belirlediklerini,. Emirhisar ,Haydan, Ömerli, inceköy mahallelerini karantinaya aldıklarını, en az 21 gün süre ile küçükbaş, büyükbaş ve tek tırnaklı hayvanların alım satımı da yasakladıklarını, hastalığa rastlanmazsa karantinanın 21 gün sonra kaldırılacağını, Emirhisar'da şarbon hastalığına rastlanmış olan iki büyükbaş hayvanın telef olduğunu, hayvanların sütlerinin ve peynirlerinin imha edildiğini belirtti.

Son dakika alınan bilgilere göre bu olayın geçen sene yaşandığı ve şu an için bu mahallerde sadece aşılama yapıldığı öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.