MEB Denizli nitelikli liselerin tam listesi 2018

MEB Denizli nitelikli liselerin tam listesi 2018

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından nitelikli liselerin açıklanmasından sonra Denizli'deki okullar da netlik kazanmış oldu. İşte Denizli ilindeki nitelikli liselerin tam listesi...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) liselere geçiş sınavının tarihini açıklayarak nitelikli okulların listesini duyurdu. Denizli'deki 19 tane nitelikli liselerin listesinin tüm detaylarını da bizde sizler için hazırladık.

TEOG sınavının daha öncesinde kaldırılmasından sonra yerine getirilen yeni sistem ile beraber LGS'de başvuru tarihi ve sınav kılavuzu da netlik kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda öğrencilerin sınav ile girebilecekleri nitelikli liselerin listesi de belli oldu.

LGS Sınavı Ne Zaman?

Gelen yeni sistem ile beraber bir sınav olmayacak ancak TEOG kadar kapsamlı ve çok oturumdan oluşmayacak. Bu sınavla nitelikli liselere giriş yapamayanlar ya da LGS'ye girmek istemeyen öğrenciler adrese dayalı sistemle beraber kendilerine en yakın okullardan birine yerleştirilecekler.

LGS Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklanan yeni sistem takvimine göre LGS'nin 2 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirileceği duyurulmuştu. LGS için sınav başvuru tarihleri ise 11 ila 18 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve giriş belgeleri ise 22 Mayıs 2018'de yayınlanacak.

LGS sınavı iki bölüm halinde çoktan seçmeli 90 soru ile aynı gün içerisinde gerçekleştirilecek. İlk bölümde 50 soruluk sözel alan için 75 dakika, ikinci bölümde ise 40 soruluk sayısal alan için 60 dakikalık bir süre olacaktır. Sözel bölümde Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden öğrencilere sorular yöneltilecek.

MEB Denizli Nitelikli Liseler Tam Liste 2018

Denizli Nitelikli Liseler 2018

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.