Merkezefendi’de 2. Defa Açılıyor

Merkezefendi’de 2. Defa Açılıyor

Merkezefendi Belediyesi’nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebeti ile fotoğraf sergisi bu sene de belediye binası önünde sergilendi.

A+A-

15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine, savaş uçaklarının bombalarına, tanklara ve silahlara karşı milletin gösterdiği mücadele anlarının fotoğrafları tüm Türkiye’de ve Dünya’da ses getirmişti. Bu destansı mücadelenin fotoğrafları Merkezefendi Belediyesince ilk olarak geçen sene sergilenmişti.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu yaptığı açıklamada, Merkezefendi Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitleri  Anma Günü vesilesi ile, bugünden itibaren başlatıldığını, Denizli Valiliği koordinesinde gelecek Salı’ya kadar süreceğini,  sergide Merkezefendi Belediyesi’nin ve Anadolu Ajansı’nın çektiği fotoğraflardan meydana gelen ortalama 100 adet fotoğrafın olduğunu ve  en önemli fotoğrafların vatandaşların doğrudan tankların önünde durarak darbeyi önledikleri fotoğraflar olduğunu belirtti.

 “15 TEMMUZ RUHUNUN CANLI TUTULMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Subaşıoğlu, 15 Temmuz’un Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu, 15 Temmuz’da Türkiye’de FETÖ’nün halkın helal oyları ile seçilmiş bir iktidarı zorla, askeri bir yöntem ile silahla iktidarı değiştirmek,  için yaptıkları bir darbe girişimi olduğunu,  başarılı olması halinde sonuçları itibariyle de Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ortadan kaldırmaya dönük bir işgal girişimi olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE DEMOKRASİ ANLAMINDA DÖNÜLMEZ BİR YOLA GİRDİ”

15 Temmuz’un ardından Türkiye’de çok mühim gelişmelerin olduğunu ifade eden Başkan Subaşıoğlu, bir daha ülkenin bağımsızlığını tehlikeye sokma anlamında böyle bir darbe girişimine Allah’ın fırsat vermemesini diledi ve ülkedeki demokrasinin daha da derinleşip devam etmesini, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de çok önemli gelişmelerin olduğunu, Türkiye sisteminin değiştirildiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye’nin çok önemli bir dönüşümü yaptığını,  kendisinin 15 Temmuz Şehitlerini rahmetle andığını, gazilere Allah’tan şifa dilediğini, 249 şehidin olduğunu onları da rahmet ile yâd ettiğini sözlerine ekledi

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.