Meslek Seçiminizi Riske Atmayın

Meslek Seçiminizi Riske Atmayın

Denizli İŞKUR’da meslek seçme aşaması için öğrencilere bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

A+A-

Denizli İŞKUR meslek seçme aşamasında olan gençlere yönelik, yetenek, kişilik ve mesleki eğiliminin belirlenmesine yönelik olarak, İş ve Meslek Danışmanları tarafından uygulanmak için Mesleki Yönelim Bataryası (MYB) hizmeti vermeye başlandı. Hizmetin kalitesini yükseltmek ve öğrencilerin meslek seçimine destek olmaları için İŞKUR İl Müdürlüğünde Bilgisayar Laboratuvarı kuruldu. Böylece daha çok öğrenci verilen bu hizmetlerden yararlanabilecekler.

3 TEST YAPILIYOR

İŞKUR Mesleki Yönelim Test Bataryası, bilimsel bakımdan geçerliliği ve güvenirliği araştırmalar ile kanıtlanmış genel yetenek, mesleki eğilim ve mesleki kişilik  testlerinden meydana geliyor.

 

Bu testler, bireyin değişik meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımalarını ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini amaçlamaktadır. Bilgisayar üstünden yapılan test, kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark edip geliştirmelerini; bu şekilde mesleki alternatiflerini görüp tercihlerini netleştirmelerine yardımcı oluyor.

 

Öğrenciler, Denizli İŞKUR’a gidip bu ölçme aracını kendilerine uygulayabilirler; sonuçlarını İş ve Meslek Danışmanları ile değerlendirebilirler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.