Milletvekili Tin 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Milletvekili Tin 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 2. yıldönümünde Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir toplantı taptı. Toplantıda darbe teşebbüsü sürecinde Denizli’de meydana gelenlerin kitaplaştırıldığını belirtti.

A+A-

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı gazetecilere hitap ettiler. 15 Temmuz 2016’da Denizli ilinde meydana gelen olayların kronolojik bir şekilde anlatıldığı bir kitapçık yayınladıklarını dile getiren Tin, 15 Temmuz’un, Türkiye için kara, talihsiz ve acı bir gece olduğunu, Türkiye’nin demokratik sürecine engel olmak isteyen kişilerin kalkıştığı bir darbe girişimi olduğunu,  halkın seçtiği Ak Parti iktidarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zorbalık ile ortadan kaldırma girişimi olduğunu, bu girişim milletin direnmesi ile ve meydanlara çıkması ile başarıya ulaşamadığını dile getirdi.

Şahin Tin’i Vurun

15 Temmuz gecesinde Denizli ilinde meydana gelenleri de anlatan Tin, O gece kendilerinin Çardak’ta askerleri sabaha kadar ikna etmeye çalıştıklarını, askerlerin bunun bir tatbikat olduğunu ve geri adım atmayacaklarını ifade ettiklerini, kendilerinin ise bunun bir darbe olduğunu, bir an evvel silahlarını bırakarak teslim olmaları gerektiğini, bu biçimde mahkeme sürecinde kendilerinin faydalarına olabileceğini belirttiklerini, onların teslim olmadıklarını ve sabah saat 10.30 gibi silahlarını bırakarak teslim olduklarını söyledi. O gece vatandaşların darbeye ne şekilde karşı geldiklerinden de bahseden Tin, Milletin o geceki kahramanlığını ‘Şükür Şafağı Gördük’ isimli bir kitapçıkta sırası ile anlattıklarını, Türkiye’nin o gece büyük bir tehlikeden kurtulduğunu söyledi. Tin O gece Sözde bir komutanın kendisi için “ Şahin Tin’in Vurun, işimizi engelliyor.” Dediğini de aktardı.

Komisyona Çağrılan İlk Vekil

Temmuz darbe girişiminin ardından ilk iddianamenin Denizli’de hazırlandığını söyleyen Tin, Rahmetli başsavcı Mustafa Alper’in gayretleri ile ilk iddianamenin hazırlanarak yargıya sunulduğunu, TBMM’de kurulmuş olan Darbeleri Araştırma Komisyonu’na ilk çağrılan vekilin ise  kendisinin olduğunu, Denizli ilinde meydana gelen yaşanan olayları, Çardak’taki operasyonu, halkın kahramanlıklarını, teşkilat başkanları ile kamu kurumları ile nasıl tek yumruk olup bu ayaklanmayı birlik ve beraberlik içerisinde savuşturduklarını anlattıklarını belirtti ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ dediği gibi, Allah bu millete bir daha darbe yaşatmasın.” Satırları ile sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.