Motosiklet Kazalarını Azaltmaya Yönelik Seminer

Motosiklet Kazalarını Azaltmaya Yönelik Seminer

Motosiklet Kazalarını Azaltmaya Yönelik Seminer

A+A-

MOTOSİKLET KAZALARINI AZALTMAYA YÖNELİK SEMİNERLER

DEVAM EDİYOR

ÇAMELİ MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE GÜVENLİ SÜRÜŞ SEMİNERİ

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında dördüncü seminer, 06 Mart 2018 Salı günü Çameli merkezinde 150 sürücüye yönelik icra edilmiştir.

Motosiklet kullanıcılarının bilinçlendirilmesi amaçlanan seminerde; Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulamışlardır. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilenmiş ve katılımcılardan bir kısmına kask, eldiven, reflektif yelek gibi hediyeler verilmiştir. Eldiven almak için kürsüye çıkan bir kişi ise, kendi yaşadığı kazayı örnek vererek donanım kullanmanın önemini vurgulamıştır.

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmaktadır. Yapılan kaza analizlerine göre; Çameli ilçesinde motosikletlerin karıştığı (54) trafik kazası meydana gelmiş ve (2) kişi hayatını kaybetmiştir.

Trafik Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre motosiklet kazalarının yarısı tek taraflı olarak meydana gelmektedir. Güvenli kullanım ile motosiklet sürücüsünden kaynaklanan kazalarda azalma sağlanması hedeflenmektedir. Seminerin ardından trafiğe kapalı alanda uygulama yapılmıştır.

Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlanmış olup, ilerleyen tarihlerde (10) lisede ve (6) mahallede daha icra edecektir. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 2000 sürücüye ulaşılması hedeflenmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.