NATO Küstahlığına özür yetmez!

NATO Küstahlığına özür yetmez!

NATO Küstahlığına özür yetmez!

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; NATO tatbikatındaki skandalın sadece iki teknisyene indirgenemeyeceğini söyledi ve “ Bu yaşananlar bir küstahlıktır, terbiyesizliktir ve rezilliktir. Buna özür yetmez!  " dedi.

 

Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi’nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen TRIDENT JAVELIN adlı NATO Tatbikatının son safhasında, tatbikatın ‘Karşıt Kuvvet’ ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin yerleştirildiği, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına sahte hesap açılarak Karşıt Kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verildiği hususları tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından tespit edildiğini hatırlatan Başkan Filiz; “ Bu olacak bir şey değil. Bunun arkasında kim vardır, çok iyi araştırılması lazım ” dedi.

 

Başkan Filiz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:

 

“ NATO tatbikatında yapılan bu iki hareket hata olarak kabul edilemez ve özür dilemekle telafi edilemez. Bu densizliği yapan iki NATO görevlisinin işten el çektirilmesi de yeterli değildir. Bu iki kişi gibi onların üstü konumundaki NATO görevlileri ve bu tatbikatın sorumluları da soruşturulmalı; kusuru, ihmali ve kastı olanlar da cezalandırılmalıdır. Yaptıkları bilgisizlik ve hatadan kaynaklanmış değildir. Kasti olarak yapılan bir terbiyesizliktir.

 

Kasti olarak olmadığını iddia ediyorlar ise ; Müttefik ülkelerin güvenliğini sağlamaktan sorumlu NATO'nun, kendi tatbikatın güvenliğini sağlayamaması gibi bir tablo ile karşı karşıyayız. Eğer durum böyle ise NATO’nun güvenlik sistemini yeni baştan sıfırlaması gerekir.

 

Bu bir son dakika skandalı ve tek bir subayın işi değildir. Tatbikatın planlama sürecinde bunun belirlenmiş olması lazım. Hayali düşman tablosu boş bırakılmış olsa bile en az 1-2 ay öncesinden bellidir. Ve bu senaryoda kullanılacak her unsur onay sürecinden geçer. Tatbikatın planlama safhalarının her birinde plan subayları üst kademelere onaylatarak senaryoyu şekillendirirler. Bu, birilerinin bilerek yaptığı bir olaydır . Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. Oyun başka, zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor.

Öyle ki bu skandalın gerçekleştiği Norveç’te, NATO’da görevli dört Türk subayı ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç’e yaptıkları sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edilmişti.

 

Ve hatırlarsınız ki en çarpıcısı…

NATO'nun internet sitesine, darbeden 13 gün sonra, 28 Temmuz da konan bir haber ve fotoğrafa göre 22 Temmuz'dan beri kendisinden haber alınamadığı ve ABD makamlarından sığınma talep ettiği söylenen, “Darbeci” general Mustafa Zeki Uğurlu NATO toplantısında yer alıyordu.

 

Bütün bu olayları tesadüf ya da talihsiz bir kaza olarak görmemiz beklenemez. Bu kabul edilecek bir hata değil, kasıt unsuru olduğunu düşünüyorum.

 

Bunların arkasında yatan asıl gerçek Erdoğan rahatsızlığı anlamına geliyor. Erdoğan, onların gözünde söz dinlemeyen, biat etmeyen ve ülkesini müstemleke durumuna düşürmeyen dik bir lider. 7 düvel nasıl Atatürk ve arkadaşlarını yenmeyi başaramadıysa bugün de Erdoğan'ı yenmeyi ve yok etmeyi başaramayacaklar.” dedi.

 

Bunun sıradan bir 'özür dileriz' olayı ile geçiştirilecek bir konu olmadığını tekrar vurgulayan Başkan Filiz; “ Hiç kimse Türkiye’nin liderlerine ve tarihine hakaret edemez. Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz ” diyerek sözlerine son verdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.