O Kriterlere Uymayanlara Ceza Geliyor

O Kriterlere Uymayanlara Ceza Geliyor

O Kriterlere Uymayanlara Ceza Geliyor

A+A-

Havuzlarda hijyeni sağlamak ve sağlık problemlerinin önüne geçebilmek adına, Valimiz Hasan Karahan başkanlığında toplanan İl Umumi ve Hıfzıssıhha Meclisince önemli kararlar alındı.

 

Valimiz Hasan Karahan başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinde şu kararlar alındı;

           

“06.03.2011 tarih ve 27866 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda havuzların taşıması gereken kriterlere uygun olması ve havuz suyu analizlerinin en az ayda bir Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda havuz işleticileri ve yetkilileri tarafından yaptırılmasına,

 

06.03.2011 tarih ve 27866 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik gereği yapılan denetimlerde eksiklikleri görülen havuzlara 10 (On) gün süre verilmesine, 10 (On) gün sonunda eksikliklerini tamamlamayanların kapatılmasına ve 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesine göre cezai müeyyidelerin uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Bu itibarla umuma açık havuz suyu işleticilerinin daha dikkatli olması ve yönetmelik kriterlerine uygun olmayan havuzlara yaptırımlar uygulanacağı belirtilmiştir.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.