O'u Anıyoruz,Arıyoruz...

O'u Anıyoruz,Arıyoruz...

Denizli Final Okulları’nda hüzün dolu bir anma töreni gerçekleştirildi

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü dolayısıyla Denizli Final Okulları’nda hüzün dolu bir anma töreni gerçekleştirildi. Tören; saat  9.05'te sirenlerin çalması ve  gönderdeki Türk bayrağının yarıya indirilmesi ile başladı, akabinde gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla  devam etti.



Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okul kurucu müdürü Sadi Öztekin ‘’Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir diyecek kadar yüce gönüllü olan ulu önderimizi bugün burada şu kısacık zamanda anlatmanın imkânı yoktur elbette. Bu dünyaya sıradan bir insan olarak gelen Atatürk, 57 yıl süren kısacık ömrüne aslında koskoca bir cihanı sığdırmıştır.10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılırken bütün dünyayı kendine hayran bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde şükran, minnet ve saygıyla eğiliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum’’ diye konuştu.


Konferans Salonu’nda devam eden ‘’İÇİMİZDEN BİRİ ATATÜRK’’adı programın ikinci yarısında ise Ata’ya olan özlem öğrenciler tarafından dile getirildi. Atamızın bilinmeyen yönleri anlatıldı, öğrenciler onun en sevdiği türkü ve şarkıları seslendirdi. Genç Finalliler tarafından sunulan halk oyunları gösterisi ise izleyenleri derinden etkiledi. Program sonunda Sümerpark’ta 2. Geleneksel Atatürk’ü anma koşusu gerçekleştirildi. 6 farklı kategoride düzenlenen yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele etti. İlköğretim müdürü İpek pulat Dönmez tarafından madalyalarını alan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu.


 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.