Öğrenciler Çok Daha Güvende Olacak!

Öğrenciler Çok Daha Güvende Olacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin güvenliğinin en üst seviyede tutulması ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için okul servis araçları denetimlerine başladı.

A+A-

Bu yıl ilk defa 4 adet güvenlik kamerası ile izlenecek okul servis araçlarında panik butonları da olacak. Ayrıca servis araçlarında bulunan GPS sistemiyle veliler çocuklarını takip edebilecek.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala öğrenci servis araçları denetimine başlandı. Fatih Kapalı Pazaryeri'nde yapılan denetime, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü ve Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul katıldı. Denetimlerde güvenlik, araç içindeki ekipmanlar, otomatik kapı, emniyet kemeri, uyarı ışıkları ile servis aracının ruhsat ve evraklarının yeterli olup olmadığı incelendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uygulama ile bu yıl öğrencilerin çok daha güvende olacağı bazı ek önlemler de alındı. Bu yıl ilk defa getirilen uygulama ile araç içi ve araç dışının izlenebileceği 4 adet güvenlik kamerası bulunma zorunluluğu da kontrol edildi.

 

2 adet panik butonu var

 

Güvenlik kameralarının yanında öğrenci servis araçlarına yine bu yıl ilk kez uygulamaya sokulan panik butonu sistemi de kuruldu. Şoför mahallinde ve yolcu bölümünde bulunacak panik butonlarına basılması durumunda çağrı merkezine anında bildirim gidecek. Çağrı merkezi ise araç kameralarından durumu izleyerek acil duruma göre hareket edecek. Servisin yerini tespit eden merkez ihtiyaca göre 112 Acil, güvenlik veya benzeri konularda gerekli yönlendirmeleri anında yapabilecek. Bir başka güvenlik önlemi de servislerde geri görüş kamerası bulunma zorunluluğu getirildi. Özellikle araçların okul önlerinde yaptığı manevralarda herhangi bir olumsuzluğa neden olmamak için sürücü geri görüş kamerasından izleme yapılabilecek.

 

“Çocuğum nerede?”

 

Tüm bu güvenlik önlemlerinin yanında servis araçlarına kurulacak GPS sistemiyle de öğrenci velileri çocuklarını takip edebilecek. İsteyen anne ve babalar sisteme internet üzerinden bağlanarak, “Servis evime ne zaman gelecek?; Şu an çocuğum nerede?; Çocuğum okula vardı mı?” gibi sorulara anında yanıt bulabilecek. Öğrencilerin güvenliğinin en üst seviyede tutulması amacıyla bu yıl ilk defa getirilen uygulamalar çocukların çok daha güvende olmasını sağlayacak.

 

Ekstra önlemler alındı

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmesi için servis taşımacılığı yapan araçların denetimlerine başladıklarını söyledi. Özsoy, “Araçlarımızda her yıl yapılan rutin kontrollerin yanında bu yıl güvenlik kameralarıyla araç içi ve araç dışının da izlenebilmesi zorunluluğunu getirdik. Servis araçlarımıza takılan kameralarla çocuklarımız daha da güvende olacak. Alınan bu görüntü kayıtları bir ay boyunca saklanacak. Aileler herhangi bir olayda bu kayıtları izlemek için istekte bulunabilecek. Araç içinde bulunan panik butonları da ekstra güvenlik sağlayacak. Denetimlerimiz okullar açılmadan tamamlanacak” diye konuştu.

 

Umul, “Araçlarımız yeni yıla hazır”

 

Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul ise 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce servis araçlarının hazır hale getirildiğini ifade ederek, “Her yıl daha güzel şeyler yapmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Daha önceki yıllardaki araç modelleriyle şimdiki araç modellerimiz arasında bile büyük bir fark var” dedi. Umul, öğrenci velilerinin servis aracı seçiminde ucuzluğu değil, hizmet kalitesini dikkate almaları tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.