Öğrencileri Rahatlatan Seminer

Öğrencileri Rahatlatan Seminer

Denizli Büyükşehir Belediyesi, "Sınav Kaygısı ve Ailenin Rolü" temalı bir seminer organize etti.  

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ailelerin çocuk gelişimindeki önemi hakkında farkındalık meydana getirmek, sağlıklı nesiller yetişmesini desteklemek, anne ve babaların çocuklarıyla olan iletişimlerine yardımcı olmak amaçları ile "Sınav Kaygısı ve Ailenin Rolü”  başlıklı bir seminer yaptı.

 

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katılımda bulundu.

 

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Figen Şen Kösem’in vermiş olduğu seminerde sınav kaygısının sebepleri, sınav kaygısını aşmanın yolları ve sınava hazırlanırken ailenin rolü konularında bilgiler verildi. Sınav kaygısı olduğunda gerçekleşen korkudan ötürü başarının düştüğünü belirten  Kösem, bunun neticesinde çalışmanın ertelenmesi, vazgeçmeler, bahaneler üretme ya da farklı işler ortaya çıkarmanın yaşanacağını belirtti.

 

“Sevdiğiniz bölümleri okuyun”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Figen Şen Kösem hocanın verdiği önemli bilgilerden ötürü çok teşekkür ettiğini, sınav heyecanını yaşamaya az kalan veliler ve öğrencilere için de hayatta başarılı olmanın tek yolunun tıp okumak, hukuk okumak ya da mühendis olmaktan değil sevilen bölümleri okumaktan geçtiğini, farklı mesleki alanlarda da çok başarılı olabileceklerini, bunları göz önde bulundurup sınavlara hazırlanmalarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.