Pamukkale Belediyesi Milyarlarca Suyu Kurtardı

Pamukkale Belediyesi Milyarlarca Suyu Kurtardı

Çevre ile alakalı duyarlı projeler yapıp dikkatleri çeken Pamukkale Belediyesi, atık yağ toplama çalışmasının protokolünü yeniledi.

A+A-

2014 senesinden beri 41 bin 673 litre atık yağ toplanan projeyle 41 milyar 673 milyon litre su kirlenmekten kurtarıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin, halkın atık yağ ile alakalı bilinçlenmesi amacı ile yapılan projenin önemli olduğunu dile getirerek, halkımızın atık yağ toplama konusunda farklılık yaratıp, hem çevreye hem de hayvanlara karşı farkındalık oluşturmak istediklerini, bugüne dek çevrenin kirlenmesine engel olan proje çerçevesinde 3 litre atık yağa karşılık kedi ya da köpek mamasını ücretsiz vereceklerini belirtti.

Proje Devam Edecek

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevreye ve su kaynaklarına çok zararlı olan bitkisel atık yağların toplanıp geri dönüşümü noktasının önemli olduğunu ifade etti. Pamukkale İlçesi’nde senelerdir süren çalışmalar kapsamında milyarlarca litre suyun kirlenmesine engel oldu ve bu şekilde çevreye katkı sağlandı. Yapılan protokolle 2019 senesinde de DEHA Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım A.Ş, evsel bitkisel atık yağlarının toplanmasına devam edilecek. Pamukkale Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen "Bitkisel Atik Yağların Toplaması İşi” protokolü imza töreninde konu ile alakalı açıklamada bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak yeni bir protokole imza attıklarını, çevreci bir belediye olduklarını, bu konuda hassasiyetlerinin en üst seviyede olduğunu halkın bilmesini istediğini, bu kapsamda belediyenin kurulur kurulmaz her konuda olduğu gibi atık yağ konusunda da ciddi bir girişimde bulunduğunu, senelerden beri toplanan atık yağların doğaya zarar vermesini önlediklerini belirtti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.