Pamukkale Belediyesi Önce Sağlık Diyor

Pamukkale Belediyesi Önce Sağlık Diyor

Pamukkale Belediyesi Önce Sağlık Diyor

A+A-

Pamukkale Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan 68 mahalle de gerçekleştirdiği projelerle ilçenin geleceğine ışık tutacak yatırımlar yapıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ‘‘Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır’’ sloganından hareketle yola çıktıklarını belirterek, “Yaptığımız işlerle ilçemizin gelecek yıllarına yatırım yapıyoruz.

Günü birlik değil, kalıcı eserlerle Pamukkale’ mizi her alanda geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi tarafından; eğitimde, güvenlikte, sosyal belediyecilikte ve sağlıkta, birkaç yıl içerisinde ilçeye çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçenin her alanda gelişmesini sağlayacak projelerle, ilçe halkına fayda sağlayacak yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

“TURİZME ALTERNATİF SEÇENEKLER YARATMAK İSTİYORUZ”

“Pamukkale ilçemizin özellikle turizm alanında gelişmesi çok önemli, ancak bunun yanında alternatif seçenekler oluşturmak ilçemizin gelişmesi açısından da önemlidir” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye olarak özellikle sağlık konusunda önemli projelere imza attıklarını söyledi.  Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak standart belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ilçede her alanda hizmet verebilmek adına yatırımlar yapıyoruz. Modern bir Pamukkale yolunda tüm eksiklikleri gidererek basamakları hızlıca çıkmaya çalışıyoruz, zengin jeotermal kaynaklarıyla termal bir turizm cenneti konumundayız. Karahayıt-Akköy-Pamukkale bölgemizde termal sağlık turizminin daha iyi noktalara gelmesi açısından çalışmalarımız devam ederken, bu bölgede yerli-yabancı turiste alternatif seçenekler sunabilmek adına da doğa turizmine yönelik proje çalışmalarımız sürüyor” dedi.

DEV PROJE DOKUZKAVAKLAR SAĞLIK KOMPLEKSİ

İlçenin, dünyanın önde gelen Termal Sağlık Kentlerinden birine dönüşmesi yolunda da ciddi adımlar attıklarını, bunların yanı sıra tüm ilçe genelinde önemli sağlık yatırımları yaptıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale’de sağlık alanında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, 18 milyonluk dev yatırıma imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Gürlesin, “26 ilin nüfusundan büyük bir ilçe belediyesi olarak, dev projelerimizden bir tanesi de, Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksimizdir.  

18 milyonluk dev sağlık kompleksimizde sona doğru yaklaşıyoruz. Toplamda 7 kattan oluşan, 9 bin 775 m2’lik kapalı inşaat alanına inşa edilen kompleks bittiğinde, aynı anda 20 ayrı poliklinik hizmeti verilecek. Günlük 2 bin kişinin de hizmet alacağı kompleks Türkiye’de bir ilk konumunda.  Bu hastanemiz ve diğer birçok dev projelerimizle, yeni kurulan bir belediyenin kurucu belediye başkanı olarak, Türkiye’de ilkleri başarıyor olmaktan gururluyuz” dedi.

CUMHURİYET VE KARAHAYIT’A 112 ACİL YARDIM İSTASYONLARI

Belediye olarak sadece Dokuzkavaklar değil, Cumhuriyet Mahallesi ve Karahayıt’ta da sağlık alanında yatırım yaptıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlığı  Merkezi ve 112 Acil Yardım İstasyonu yaklaşık 100 bin vatandaşımıza hizmet verecek. 

1,5 milyon lira maliyeti olan, 800 metrekare alana sahip Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Yardım İstasyonumuzda Acil Müdahale Odası, Bebek İzleme Odası, Bebek Emzirme Odası, Laboratuvar, 4 adet Poliklinik, Gebe İzleme Odası bulunacak. Binada,  mahalle halkımıza daha kısa sürede hizmet verebilmek adına belediyemizin bazı birimleri de hizmet verecek. Yaz sonuna bitirmeyi hedefliyoruz.  Yine Belediye olarak Karahayıt’ımızda da sağlık alanında güzel bir projemiz var.

Turizm bölgemize 112 sağlık ekibi hizmet verecek. Yerli ve yabancı birçok turistimiz şifa aramak için bu bölgeye gelerek hizmet alıyor. Bu anlamda da önemli bir nokta. Hem bölge halkımıza hem de turistlerimize sağlık alanında bu istasyon ihtiyaç olduğunda hızlıca hizmet verecek. Tüm donanımlara sahip, şık bir 112 binası inşa ediyoruz. Maliyeti yaklaşık 1,5 milyon lira olan istasyon inşaatımız devam ediyor. Projeyi bu yıl içinde tamamlanmayı planlanıyoruz” diye konuştu.

MAHALLELERDE SAĞLIK OCAKLARININ BAKIMLARI YAPILIYOR

Pamukkale Belediyesi yepyeni yatırımlarla birlikte, mahallerde ki mevcut sağlık ocaklarının onarım ve tadilatını da gerçekleştirdi. İlçe halkının günlük yaşantısına olumlu katkılar verecek her türlü destekten asla kaçınmadıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2014 yılı içerisinde toplam yapı alanı 210 m2, maliyeti ise 95 Bin TL. olan Zeytinköy Sağlık Ocağı’nın onarım ve tadilatını ve yapı alanı 85 m2, 125 Bin TL. maliyeti ile Kocadere Sağlık Ocağı’nın onarım ve tadilatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.