Pamukkale’ye Dev Sağlık Hizmetleri

Pamukkale’ye Dev Sağlık Hizmetleri

Pamukkale Belediyesi tarafından halkın sağlığına katkı verecek olan dev sağlık tesisleri açıldı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi’nce, halkın sağlığı için gereken 2 projenin açılışı yapıldı. Pamukkale Belediyesi, Türkiye’ye  örnek teşkil edecek dev sağlık projelerini de hayata geçirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve şehir protokolünün eksiksiz bir şekilde katılığı açılışların ilki Cumhuriyet Mahallesi’nde yapıldı. Arsası hayırseverlerin bağışıyla sağlanmış olan ve yapımı Pamukkale Belediyesi’nce gerçekleştirilen 1.5 milyon TL’ye mal olan Cumhuriyet Mahallesi 112 Acil ve Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışında ilk söz Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’deydi.

 

100 BİN İNSANIMIZ FAYDALANACAK

           

Kuruldukları 2014’ten beri bu mahalleye geldiklerinde halkın kendisinden sağlık ocağı, altyapı ve üstyapı ve kapalı pazaryeri istediğini, kendilerinin bunlardan en önemlisi olarak sağlık olduğunu düşünüp ilk önce 1.5 milyon TL’ye bu tesisi açtıklarını, bu bölgedeki 100 bin insanının kullanacağı bu sağlık merkezinin şifa dağıtmasını umduğunu, 112 Acil Servis ile Aile Sağlığı Merkezi’nin en büyük bağışçısının 84 yaşındaki Müşerref Aktaş başta olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkürlerini sunduğunu, alt ve üst yapı ve kapalı pazaryerinin de bu dönemin sonuna dek gerçekleşeceğini ifade etti.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Pamukkale Belediyesi’ne teşekkürlerini sunarak bu önemli tesise imza atan Başkan Gürlesin’e teşekkür ettiğini, bir yandan Pamukkale Belediyesi bir yandan da kendilerinin Cumhuriyet Mahallesi’nin daha da güzelleşmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

 

“DERTLENİRSEN BU ESERLER ORTAYA ÇIKAR”

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Pamukkale Belediyesi tarafından bu sağlık tesisi için verilen emeklere dikkatleri çekip, Belediye başkanı Hüseyin Gürlesin’in, halkın derdi ile dertlendiği için bu eserlerin ortaya çıktığını, halka hizmet aşkı ile çalışan Hüseyin Gürlesin Başkana ve ekibine bu sağlık tesisi için ne kadar teşekkür etseler de az olduğunu, Hayırseverler ile el ele verip 100 bin insanın faydalanacağı bu sağlık merkezinin halka şifa vermesini dilediğini söyledi.

Konuşmalardan sonra Cumhuriyet 112 Acil ve ASM’nın yerini bağışlayan hayırseverler Müşerref Aktaş, Galip Güz, Hanife Tara, Mehmet Ali Etiz, Hikmet Künar, Hacer Bozbay, Kenan Bozbay, Hüseyin Zeren, Safiye Dermenci, Yusuf Karaşın, Hasan Dermenci ve İbrahim Muammer Evranoğlu ile projenin çizimin ücretsiz bir şekilde yapan Ferhat Demirten’e teşekkür plaketleri takdim edildi.

 

YOLA 5 MİLYON LİRA İLE ÇIKILDI

 

Pamukkale Belediyesi’nce yapılan Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği’nin açılışında da yoğun bir katılım oldu.

 

“GELECEĞE ESERLER BIRAKIYORUZ”

 

Türkiye’de ilke imza atan Pamukkale Belediyesi’nin başkanı Hüseyin Gürlesin halkın sağlığının tüm şeylerden önemli olduğunu, halkın hizmetin en güzeline layık olduğunu, bu sağlık tesisinden yalnızca Pamukkaleli vatandaşların değil tüm Denizli’ye hizmet sağlanacağı, kendileri insan olmadan devlet olmaz düşüncesinde olduklarını için büyük bir aşk ile çalıştıklarını, geleceğe kalıcı eserler bırakmak için çabaladıklarını, yalnızca bugün açılışı yapılan sağlık tesislerinin tutarının 22.5 milyon TL olduğunu, bunu yapanın daha 4 yaşında olan Pamukkale Belediyesi olduğunu,  bu dev sağlık yatırımının planlanandan 3 ay evvel 18 ayda tamamlanıp halkın  hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

 

“HAYALDİ GERÇEKLEŞTİ”

 

Başkan Osman Zolan da bu projenin daha 2 sene evvel hayal olduğunu hatırlatarak, bugün Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı el ele verip bu devasa sağlık merkezinin ayağa kaldırıldığını, arsasının kendilerince verildiğini ve Pamukkale Belediyesi’nce 21 milyon TL’ye yapıldığını,  semt polikliniğinin cihazlarının da Sağlık Bakanlığı’nca sağlandığını, bu yönü ile de bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve emeği geçen herkese başta Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin olmak üzere teşekkür ettiğini dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.