Paris'te Şanzelize, Çal'da Çalzelize

Paris'te Şanzelize, Çal'da Çalzelize

Paris'te Şanzelize, Çal'da Çalzelize

A+A-

Fransa’nın başkanti Paris’in ünlü Şanzelize Caddesi’ni tanımayan yoktur. Avrupa’nın en önemli kentlerinden Paris’in tarihi yapıları kadar ünlü yeri olan Şanzelize Caddesi, dünyanın en bilindik ve lüks bulvarlarından biri olarak kabul ediliyor.

Her yıl milyonlarca turist Paris’e giderek Şanzelize Caddesi’nde yürüyor. Peki, Denizli’nin Çal ilçesinde de, Çalzelize Caddesi olduğunu biliyor muydunuz? Çal ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta Aşağıseyit Mahallesi yakınındaki Köprübaşı mevkisi, yılın her dönemi fotoğrafçıların akınına uğruyor.

Her yıl Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nın düzenlendiği Köprübaşı, hem gece hem de gündüz saatlerinde müthiş bir görsel güzelliğe bürünüyor.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, üzerinde köprünün de olduğu Çal-Dayılar karayolunun Köprübaşı mevkisindeki bölümüne Çalzelize Caddesi dendiğini söyleyerek, “Meclis kararıyla biz böyle bir isim vermedik ama her yıl yerli ve yabancı turistlerin geldiği bu bölgede Köprübaşı’ndan geçen yola Çalzelize Caddesi denilmeye başlandı. Misafirlerimizin taktığı bu isim bizim de hoşumuza gidiyor” dedi.

 


şanzelize ile ilgili görsel sonucu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.