Paşayeva Denizli'den Ermenistan'a Sert Çıktı

Paşayeva Denizli'den Ermenistan'a Sert Çıktı

"Azerbaycan halkı, Azerbaycan devleti oturup 10 yıllarca topraklarının işgalde kalmasını beklemeyecek" dedi.

A+A-

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerginliğe ilişkin, "Azerbaycan halkı, Azerbaycan devleti oturup 10 yıllarca topraklarının işgalde kalmasını beklemeyecek" dedi.

 

Paşayeva, Türk Ocakları Denizli Şubesi tarafından Karakurt Baraj mevkisinde oluşturulan Hocalı Hatıra Ormanı'na fidan dikim töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini, 20 yıldan uzun süredir işgal altında tuttuğunu ve oralara topladığı askeri üslerden zaman zaman işgal altında olmayan Azeri köylerine, sivil halka yönelik provokasyonlarda bulunduğunu ifade eden Paşeyeva, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'ın provokasyonlarına cevap verdiğini belirtti.

 

Ermenistan'ın işgal ettiği toprakların tüm dünya tarafından tanınmış Azerbaycan toprakları olduğunu vurgulayan Paşeyeva, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarında bu provokasyonları yapıyor. Ermenistan'a gereken cevap verilmiştir. Çok büyük kayıpları vardır. Sadece asker değil, askeri araçlar, zırhlı araçlar da büyük kayba uğramıştır. Bunun Ermenistan'a ve arkasındaki güçlere de bir ders olması gerekir. Azerbaycan artık 20 yıl önceki Azerbaycan değil."

 

Minsk Grubu'nu da eleştiren Paşeyeva, "Ermenistan'a hiçbir baskı yapmadılar. Bu aynı zamanda bir mesajdı. Azerbaycan halkı, Azerbaycan devleti oturup 10 yıllarca topraklarının işgalde kalmasını beklemeyecek. Bizim devletimizin de tüm dünya devletleri gibi hakları var" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.