PAÜ'de çöpler artık yer altında!

PAÜ'de çöpler artık yer altında!

Pamukkale Üniversitesi yerleşkesine hijyenik ve modern çöp toplama amaçlı yeraltı çöp konteynerlerinin yerleştirilme işlemine başlandı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi yerleşkesine hijyenik ve modern çöp toplama amaçlı yeraltı çöp konteynerleri yerleştirilmeye başlandı. Yeni sistemi yerinde gözlemleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğrencilerimize daha temiz bir kampüs olanağı sağlayacaklarını söyledi.

 

Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesi’nde kötü koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacı ile çevreci yeni bir sistem uygulamasına başlandı. Evsel katı atıkların açıkta oluşturduğu kötü kokuların önüne geçmek amacıyla mevcut konteynerler kaldırılarak yerlerine daha modern yeraltı çöp konteynerleri yerleştirilecek.

Yeni Tip Konteynerler

Kampüs içerisindeki 22 ayrı noktaya uygulanacak hidrolikli sistem yeraltı çöp konteynerleri ile kötü kokuların ve mikropların yayılmasının yanı sıra görüntü kirliliği de ortadan kaldırılarak yıpranma ve aşınmaya karşı dayanıklı olan ve yüzde yüz sızdırmazlık özelliğine sahip 2 bin 200 litre kapasiteli konteynerlerin, bir hafta içerisinde kampüsün ihtiyaç görülen noktalarında uygulama konulacak.

 

Üniversite yerleşkesindeki farklı noktalara yerleştirilen sistemi yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, çalışmalar hakkında bilgi alarak, "Üniversitemiz için attığımız bu adımla, kampüsümüzü daha modern hale getirerek eski tip konteynerler kaldırılacak ve yerlerine görüntü kirliliğinden uzak, estetik, hidrolikli yeraltı çöp konteynerleri ile öğrencilerimize daha temiz bir kampüs olanağı sağlamış olacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.