PAÜ’de DENİB Başkanı Ağırlandı

PAÜ’de DENİB Başkanı Ağırlandı

PAÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı PAÜ Maliye Topluluğu bu sene 2. yapılan ‘Kamu Yarışma Sınavları ve Meslek Buluşmaları’ isimli konferansta DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, öğrencilerle buluştu.

A+A-

Topluluk tarafından 3 haftada bir organize edilen ‘Kamu Yarışma Sınavları ve Meslek Buluşmaları’ çerçevesinde PAÜ İİBF ABlok Konferans Salonu’nda öğrenciler ile bir araya gelen DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, özel sektördeki kariyer tecrübelerinden bahsetti.

Konferans, Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş’ın açılış konuşmasının ardından PAÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersan Öz’ün moderatörlüğünde sürdü. Sohbet havasında geçmiş olan konferansta Hüseyin Memişoğlu; genel ekonomiden ekonomide gençliğin istihdamına, kamuda ve özel sektörde çalışma koşullarının zorlukları ve cazibesinden Türkiye’nin gelecek konjonktürdeki potansiyel durumuna değin pek çok konu konuşuldu.

İş Adamı mı, İş İnsanı mı?

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, günümüzde Türkçeye yeni eklenmiş olan kavramlardan biri olan “iş insanı” kavramından bahsetti. Memişoğlu, 1990’ların öncesinde kadınların iş hayatında çok fazla yer almamasından ötürü ‘iş adamı’ kavramının dile yerleştiğini, kadınların doksanlardan sonraki dönemde iş hayatında daha fazla yer almaya başlayınca iş kadınları da olmaya başladığını ve böylelikle ‘iş insanı’ kavramının ortaya çıktığını ifade etti.

Etkinlikte iş hayatı ile alakalı tecrübelerinin sıklıkla bahsetmiş olan Hüseyin Memişoğlu; herkesin kendisine en uygun alanda çalışmasını, bu sebeple bireyin kendisini çok iyi analiz etmesinin önemli olduğunu belirtti. Bu bilinç ile başkasından bir fazla çalışılması gerektiğine vurgu yapan Memişoğlu, “Başkasından bir fazla çalışmazsanız, bir başkası sizi geçecektir. Bir başkasından daha çok çalışın.” öğütleriyle öğrencilere yol gösterdi.

İlgiyle izlenen konferans öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sonlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.