PAÜ'den Necip Atar O Ödüle Layık Görüldü

PAÜ'den Necip Atar O Ödüle Layık Görüldü

Bilim Kahramanları Derneği tarafından yapılan Genç Bilim İnsanı Ödülleri sahiplerini buldu.

A+A-

Bilim Kahramanları Derneği’nce (BKD) her sene yapılan ve değişik üniversitelerin rektörlerinin ev sahipliğinde yapılan Genç Bilim İnsanı Ödülleri, 6. defa sahiplerini buldu. PAÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Necip Atar, Nanoteknolojik arıtma alanında yapmış olduğu öne çıkan çalışmalarla ödülü almaya hak kazandı.

Genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkürlerini sunarak onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek için verilen ödüllere, bu sene değişik şehir ve üniversitelerden 5 genç bilim insanı değer bulundu. PAÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Necip Atar, Nanoteknolojik arıtma alanında yapmış olduğu öne çıkan çalışmalarıyla ödülü almaya hak kazandı. 2017 Genç Bilim İnsanı Ödülleri, Pera Müzesi Oditoryumu’nda yapılan tören ile sahiplerini buldu. 

Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkı veren, ülkede bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncü olan 38 yaşın altındaki, bilim insanlarına sunulan ödüllerin bu seneki ev sahipleri: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin ve Gebze Teknik Üniversitesi Kasım 2014 – Nisan 2018 Dönemi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’di.


Ödül töreninde konuşmasını yapan Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, Bilim Kahramanları Derneği’nin genç bilim insanlarına teşekkürlerini sunmak amacıyla 6 senedir ödül törenini yapmaktan mutluluk duyduklarını, nu sene de birbirinden değerli üniversite rektörlerinin ev sahipliğini yapmış olduğu ödül töreninde bilim insanlarına teşekkür etme fırsatı bulduklarını, 2018’in ilk aylarında yapılan çağrı ile 23.000 bilim insanına ulaştıklarını ve kurul üyelerinin Beş Genç Bilim İnsanını ödüle layık gördüğünü belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.