PAÜ'nün Mevlana Projesi

PAÜ'nün Mevlana Projesi

Pamukkale Üniversitesinin projesi, Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı çerçevesinde YÖK’e başvuran 153 proje arasından kabul edilen 23 projeden biri oldu.

A+A-

Denizli Pamukkale Üniversitesinin projesi Yök tarafından kabul edildi.

Yükseköğretim Kurulu’nda gerçekleşen imza törenine Rektör Prof.Dr.Hüseyin Bağ ve proje yürütücüsü Doç.Dr.Yüksel İkiz katıldı.

YÖK Başkanı Prof.Dr.M.A.Yekta Saraç ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağ tarafından proje sözleşmesi imzalandı.

YÖK tarafından Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı çerçevesinde 18 üniversiteden 19 farklı ülke ile yapılan YÖK’ün belirlediği öncelikli alanlarda 23 proje kabul edilmiştir.Yürütücülüğünü Pamukkale Üniversitesinden Doç.Dr.Yüksel İkiz’in yaptığı, Doç.Dr.Sema Palamutçu, Yrd.Doç.Dr.Buket Arık ve bir yüksek lisans öğrencisinin yer aldığı ekip ile Japonya (KIT) Kyoto Teknolojisi Enstitüsü’nden uzmanlar “Türk ve Japon Tekstil Kullanıcılarının Görsel ve Duyusal Tercihleri” Projesi için  araştırma yapacaklardır.

Bu projede Denizli’deki tekstil üreticilerinden Bez Tekstil, Pamukkale Üniversitesi ile proje ortağıdır. Proje süresi 1 yıl olup, ekipler karşılıklı ziyaretlerde bulunacak; proje , öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yoluyla gerçekleştirilecektir.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.