Postal Yalayıcı Barzani Ankara'da

Postal Yalayıcı Barzani Ankara'da

AnkArA’ya gelen Barzani ile yapılan görüşmelerde, K. Irak’taki FETÖ’ye ait okullar, PKK ve IŞİD’le mücadele ile Musul harekatı konusu ele alındı.

A+A-

Peşmerge reisi Mesud Barzani, dün Türkiye’ye geldi. Barzani’yi Ankara’da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu karşıladı. Başkentte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen Barzani’nin gündeminde hükümete verdiği desteğin dışında Fetullah Gülen’e bağlı okulların olduğu bildirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yer aldığı görüşmelerde ele alınan konulardan biri de yaklaşan geniş kapsamlı Musul operasyonunda Türkiye’nin oynayacağı rolün olduğu öğrenildi. Görüşme konularından birisinin de Kuzey Irak’ta üslenen PKK ile mücadelede işbirliği olduğu belirtildi.

Mesud Barzani’ye ziyaretinde Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ve Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi de eşlik etti. Türkiye, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası Avrupa ve ABD’den beklediği desteği bulamazken, darbe girişimini ilk kınayanlardan biri Erbil olmuştu. Barzani darbe girişiminden birkaç saat sonra yaptıkları açıklamalarla, kalkışmayı sert bir şekilde kınamış ve Türkiye hükümetinin yanında olduklarını bildirmişti. Barzani’nin bir önceki ziyareti Aralık ayında gerçekleşmişti. Barzani, Ankara’nın ardından önümüzdeki günlerde Tahran’a da bir ziyaret gerçekleştirecek. KDP’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, twitter hesabından davetin Tahran’dan geldiğini duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.