Ramazanoğlu'ndan 14 Mart Mesajı

Ramazanoğlu'ndan 14 Mart Mesajı

Ramazanoğlu'ndan 14 Mart Mesajı

A+A-

Her meslek kutsaldır. Birini diğerinden ayırt etmeksizin her mesleğin bir önemi bir değeri vardır. Ancak doktorluk mesleğinin ayrı bir yeri vardır hayatımızda. Doktorlarımız direkt olarak canımıza ve yaşamımıza dokunur. Şifaya vesile olurlar. 

Hayatımızda en önemli şey sıhhattir, sağlıktır. Kanuni Sultan Süleyman "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..." sözüyle sağlığın her şeyden önemli olduğunu vurgulamıştır. Hükümetimiz, Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesini her alanda şiar edinerek sağlık hizmetlerinde çığır açan devrim niteliğinde çalışmalara imza atmıştır. Ülkemizin dört bir köşesine aynı kalitede hizmet götürerek hep birlikte çalışarak, mücadele vererek ülkemizi çok farklı yerlere getirdik. Tabii insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetini devletin sağladığı bir lütuf değil, bir hakkın teslimi olarak görüyoruz. Aynı zamanda sosyal devlet olma anlayışının tüm gereklerini yerine getiren hükümetimizin attığı adımların ve izlediği politikaların sayesinde ülkemizin sağlık hizmetleri konusunda önemli bir yol katettiğini de hepimiz görüyoruz.

Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahibi olan bizler, gece gündüz demeden dur durak bilmeden vatandaşlarımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Ülkemizi sağlıkta muasır medeniyetler seviyesine getiren unsur meslektaşlarımın kutsal emekleridir. 

Onların yaşadıkları sıkıntıları, verdikleri mücadeleyi, yaptıkları fedakârlıkları yakinen biliyorum. Dünyanın en zor mesleklerinden birini belki en zorunu yaparken hak etmedikleri muamelelere maruz kalabiliyorlar. Bizler bu problemlerin takipçisiyiz. Umuyoruz ki yakın zamanda bütün bu sorunları en aza indirebiliriz. Sağlık alanına, Cumhuriyet döneminde hiç olmadığı kadar önem veren bir iktidar olarak bu konularda da elimizden geleni yapacağız.

Bütün doktorlarımızın ve sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Görevleri başında şehit olan tüm sağlık personelimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Dr. Sema Ramazanoğlu

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

AK Parti Denizli Milletvekili

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.