Reflü Rahatsızlığı olanlar Dikkat!

Reflü Rahatsızlığı olanlar Dikkat!

Hepimizin sıkça yaşadığı bir problem ve aynı zamanda çok kötü bir rahatsızlık olarak da bilinen Reflü yani mide rahatsızlığından kurtulmanız için sağlığa giden yedi yol haberimizde derledik. İşte detaylar…

A+A-

Araştırmalara göre Reflü hastalığı Türkiye de çok sıkça görülen bir rahatsızlık her 5 kişiden 4’ü reflü rahatsızlığından yakınmakta  toplumda en sık görülen mide sorunları arasında yer alıyor. En sık 30-40 yaşları arasında görülüyor. Reflü’nün başlıca sebepleri stres ve dengesiz beslenmeden meydana geldiğini ve “Reflü, midedeki sindirilmemiş gıdaların geri kaçmasıdır. Midedeki asit ve pepsin yani midede proteinlerin sindirimine yardımcı olan , yediğimiz yemekleri ayrıştıran borunun yara alması sonucu mide asidinden kendisini  koruyamaz hale gelmektedir.

 

Reflüsüz sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar

 Peki  mide ve bağırsak sistemini etkileyen stresin yanı sıra beslenme alışkanlıklarının da Reflü ataklarını tetiklediğini biliyor muydunuz? Uzmanlar Reflü şikayetlerini nasıl  azaltılabilir  ve bu  hastaların  yaşam kalitesini nasıl artırılabilir? bu konular hakkında öneride bulundu. Reflü’den korunmak için bazı gıdaların tüketiminden uzak durulması ve yememeye dikkat edilmesi gerektiğini ve üzerinde çokça durulduğu zararlı yiyecekleri şu şekilde sıraladı. Örneğin; Ayak üstü yiyilicek gıdalar, ve kızartmalı yiyecekler, kafein ve nikotin taşıyan gıdalardan ve tüketiminden  uzak durulması gerektiğini, öneriyor. Dikkat edilmese daha da kötüye gidebilir. Sağlıklı bir yaşam için  ve Reflü ağrılarını daha da azaltılacağına dair sağlıklı bir yaşam için yedi öneri uzmanlar tarafından şu şekilde sıralandı.


Reflü’den kurtulmak için 7 önemli yol

1. Yiyebileceğiniz kadar yemek alın;

Az yemek her zaman için vücut için yararlıdır çok fazla tüketildiğinde mideyi zorlar ve Reflü’yü tetikler.

 

2. Yemeğin üzerine hemen yatmayın: 

Yemek yedikten sonra hareket etmeye özen gösterin çünkü yatmak sindirimi güçleştirir ve mide zorlar.

3. Olabildiğince Yavaş yemek yemeğe özen gösterilmeli; 

Yemek yerken oldukça yavaş ve oturarak yemek yemek daha sağlıklıdır. Reflü hastaları için önemlidir.

 

4. Yastık yüksekliği 30 cm olursa daha iyi olur;

Çünkü yemek yedikten sonra uyulduğunda ve yastığın yüksekliği orantısızsa yemek mide borusuna geri kaçarak Reflü’ye sebep olmaktadır.

 

5. Kilonuza dikkat etmelisiniz; 

Reflü hastalığı kilolu insanlarda daha çok ağrılı geçmektedir. Bu yüzden kiloya dikkat edilmeli ve bolca spor yapmalı

 

 

 6. Sürekli su içmeye özen gösterin;

Mide öz sıvısını dengelediği için sürekli olarak bolca su tüketilmesi Reflü şiddetini azaltır.

 

 

7. Sıkça hareket edin ;

Sık sık hareket edin özelikle akşam yemeklerinden sonra 30-40 dakika spor yapmak ve sağlam bir yürüyüş Reflü'ye iyi gelir.

Tüm sağlık sorunlarının giderilmesinde önemli olduğu gibi haberimizin konusu olan''Reflü'' rahatsızlığında da en önemli nokta beslenmeye dikkat edilmesi ve beslenirken de vucut için gerekli olan doğal besin kaynaklarının kullanılmasıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.