Sağlık Sektöründe Devrim Yapılacak

Sağlık Sektöründe Devrim Yapılacak

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, Denizli ilindeki seçim çalışmaları çerçevesinde ziyarette bulunduğu hastanelerde vatandaşlara CHP'nin sağlık politikalarını anlattı.

A+A-

GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARINA ÇARE: AİLE SİGORTASI 

Sağlık hizmetlerinin ücretsiz sağlanması ilkesini benimseyeceklerini ifade eden Arslan, sağlık hizmetlerindeki katılım payı, ek ücret vb. ödemelerin kaldırılacağını, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin Hazine’den karşılanacağın ve bu vatandaşımızın GSS borçlarının tümünün silineceğini belirtti.

DOĞUMA PARA ÖDEME DEVRİ BİTİYOR

Her annenin gereksinimi  olan vitaminlerin ücretsiz bir şekilde temin edileceğini dile getiren Arslan sağlıklı bir neslin sağlıklı beslenmeden geçtiğini, tüm doğumların, her yerde ücretsiz ve sağlık personeli yardımı ile yapılmasını sağlayacaklarını,  doğumlarda alınan tüm fark ücretlerinin kaldırılacağını, aile planlamasına erişimin önündeki engellerin kaldırılacağını ve bu hizmetleri isteyen herkese ücretsiz sunacaklarını söyledi.    

Kazım Arslan’ın konuşmasının devamından maddeler şu şekilde:

- Bütün evlere musluklarından sağlıklı ve içilebilir su verilmesi sağlanacak.

- Sağlık hizmetlerinde alınan katılım paylarının kaldırılıp acil servislerdeki yığılmalara son verilecek.

- Şehir Hastaneleri üniversite hastanelerine dönüştürülecek ve uzun süreli tedavi gerektiren kronik hastalıklarda sağlık hizmetleri bu hastanelerde verilecek.

- Hemşirelere de 3600 ek gösterge verilecek.

- Her bölgeye, nüfus yoğunluğu ve ihtiyacına göre tam donanımlı uzmanlaşmış sağlık merkezleriyle branş hastaneleri kurulacak.

- Aile hekimleri tekrardan devlet memuru olarak atanacak ve aile hekimi başına düşen yurttaş sayısını beş sene içinde yarıya inecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.