Sarayköy'de Jeotermal Eğitimi

Sarayköy'de Jeotermal Eğitimi

Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nca ilk defa yapılan Uygulamalı Jeotermal Eğitimi’nde; kamu, özel sektör ve üniversiteden birçok uzman bir araya geldi.

A+A-

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda yapılan açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan başta olmak üzere, Sarayköy MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Öztürk Kiraz, Tavas Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bülbül ile birlikte çok sayıda jeotermal alanında uzman ve araştırmacılar katılımda bulundu.

Açılışta konuşma yapan Sarayköy MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Öztürk Kiraz, ilk defa yapılan Uygulamalı Jeotermal Eğitimi’nin Sarayköy MYO bünyesinde yapılmasından memnun olduğu söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Kiraz, jeotermal kaynak yönünden epey zengin olan Sarayköy bölgesinde bu enerji türünün daha verimli kullanılması için yüksekokul olarak böyle bir eğitim yapmayı amaçladıklarını söyledi ve bu eğitim programının gelecek senelerde daha kapsamlı olarak devamlı hale getirilmesini istediklerini de ifade etti.

KARAHAYIT İNŞAATI BİTİYOR

Açılış programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, üniversite-sektörel işbirliği ile alakalı bu eğitim sürecinde bir arada olmasına vesile olan  ve bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan ötüşü mutlu olduğunu belirtirken, Günümüzde jeotermal sektöre bilhassa devletin verdiği destekle gittikçe yeni işletmelerin devreye alındığı bir dönemde olunduğunu söyledi ve üniversitenin Denizli için öncelikli konular üstünde bilimsel araştırmalar yaptığını, hem Jeotermal enerjinin Hhem de Denizli’nin potansiyelinin farkında olduklarını, Jeotermal Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve Jeoloji mühendisliği bölümü ve Sarayköy MYO enerji programı üniversite bünyesinde olması ile bölgede jeotermal, mermer, endüstriyel hammadde gibi yer altı kaynaklarıyla deprem konulu Ar-Ge projelerinin hız kazanmasına vesile olduğunu, Karahayıt bölgesinde PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin inşaatının sürdüğünü ve bittiğinde Karahayıt bölgesinin kısa zamanda sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşeceğini söyledi.

Jeotermal sektörü çalışanları, jeotermalle alakalı yüksek lisans ve doktora çalışmaları hazırlayan bilim insanları ve sektörde çalışmak isteyen genç mühendis adaylarına yönelik yapılan eğitim programında 4 gün süresince; Jeotermal ruhsat alanlarında yasal prosedür, jeotermal saha seçimlerini etkileyen faktörler ve stratejik planlama, akışkan-gaz örneklemesi ve uygulamaları gibi pek çok konuda eğitim verildi.

Eğitimin son gününde Zorlu Kızıldere Jeotermal Santrali’ne bir teknik gezi yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.