Sarayköy’e Büyük Hizmet

Sarayköy’e Büyük Hizmet

Sarayköy ilçesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımları ile Sarayköy Belediyesi’nce yapılan Kültür Merkezi ve Atatürk Mahalle Parkı açılışı yapıldı.

A+A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın 2014’te söz vermiş olduğu prestij projeler bir bir hizmete giriyor. Denizli ilinin en modern yapılarından bir tanesi olan, hatta Ünlü Oyuncu Turgay Tanülkü’nün dikkatlerini de çeken Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’yle Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar senelerdir özlem ile beklediği park görkemli  şekilde açıldı.


Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi salonunda yapılan törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılımda bulundular. 

“YAPACAKSAK EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ, ÇIKACAKSAK EN YUKARIYA ÇIKACAĞIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesinden sonra açıklamada bulunan Başkan Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy’ün 4 sene evvel başka şehirlerin hayata geçirmiş oldukları büyük projelere ve hizmetlere bakarken şimdi hizmetleri ile kıskanılan, el ile gösterilen, bir ilçe durumuna geldiğini, kendilerinin bu hizmetler için yola çıkarken ‘Yapacaksak en iyisini yapacağız, çıkacaksak en yukarıya çıkacağız’ dediklerini, 30 Mart’tan beri bu mazlum tarihi hizmetler ile beraber indirdiklerini, hızla büyüyen Sarayköy’ü geliştiren hizmetlerin olduğunu, hükümetin ve Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Sarayköy’ün ihya ve rehabilite aşamasında olduğunu ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GİRİŞİMLERİYLE

Başkan Özbaş, Atatürk Mahallesinin Sarayköy’ün en kalabalık mahallelerinden bir tanesi olduğunu ve bir tane bile yeşil alan bırakılmadığını, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği’ne ait olan ve 20 - 30 senedir kamulaştırılamayan arsanın, Hacıbektaş Veli Kültür Derneğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı buluşturduklarını, onlarında Denizli’de bir cemevi yapacak arsa istediklerini, Osman Zolan’ın kendilerine yardımcı olduğunu, buradaki arsayı alarak kendilerine devrettiğini, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği’ne de Denizli’den bir arsa verildiğini, Atatürk Mahallesindeki 1500 metrekarelik arsanınsa tam donanımla bir park durumuna getirildiğini belirtti.

SARAYKÖY’DE GİRİLMEDİK MAHALLE BIRAKMADIK

Sarayköy’ün hizmete susayan bir ilçe olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Sarayköy’ün hizmete susadığını, 4 senede Sarayköy’de hizmetlerin fazlasıyla yapıldığını, ilçe garajı ve ilk itfaiye hizmet binasının Sarayköy’e açıldığını, Sarayköy’de girilmedik mahalle bırakmadıklarını, ilk defa sıcak asfaltla tanışan mahallelerin olduğunu söyledi ve bu güzel Kültür Merkezinin ilçeye hayırlı olması dileklerini iletti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugüne dek Sarayköy ne istedi ise geri çevrilmediğini,  kendilerinin bu milletin malını, imkan ve kaynaklarını kendilerine emanet olarak gördüklerini, milletin her kuruşunu en verimli şekilde harcamaya çalıştıklarını, şehrin alt yapısı, üst yapısı, spor, kültür alanları aklınıza gelebilecek her şeyin değiştiğini, Sarayköy adına çok güzel işlerin olduğunu, hiçbir şey yapmayanların hiç hata yapmayacaklarını,  belirtti ve Kültür Merkezi ve Atatürk Mahallesi’ne yapılan parkın hayırlı olmasını söyledi.

Konuşmalardan sonra Başkan Özbaş, Bakan Zeybekci’ye ilçenin kahramanlık mücadelesini temsil eden efe heykelinin sulu boyayla çizilmiş tablosunu armağan etti. Daha sonra il ve ilçe protokolü sahneye çıkıp açılış kurdelesini kestiler.

SARAYKÖY BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ   

6 Milyon TL’ye kurulan Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde 330 kişilik sinema, tiyatro, nikah ve toplantı salonu, 1 kütüphane, 1 fuaye, sergi salonu, 1 fotoğraf stüdyosu, 1 eğitim ve dans okulu, 1 atölye ile otopark yer almakta.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.