Sarayköy Tek Ses Oldu,Haykırdı!

Sarayköy Tek Ses Oldu,Haykırdı!

Sarayköy Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından 15 Temmuz Şehitleri için hazırlanan Benim Adım Türkiye adlı oyunu sahneledi.

A+A-

Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda sahnelenen oyunu Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve eşi Esin Özbaş, Ak Parti Sarayköy İlçe Başkanı Mevlüt Arık ile çok sayıda vatandaş izledi.

 

Kurtuluş Savaşı esnasında ecdadımızın zor şartlar altında vatanımız için yaptığı fedakârlıkları anlatarak başlayan oyun, daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan olayları ve yine milletimizin devleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğini anlatarak sona erdi. Oyun, Sarayköylüler tarafından büyük beğeni toplarken bazı izleyenlerin duygusal anlar yaşayarak ağladığı görüldü.

 

Gecenin sonunda İsmail Gülnar Tiyatrosu’na teşekkür eden Başkan Özbaş “Değerli hemşehrimiz İsmail Gülnar’ı ve ekibini tekrar ilçemizde ağırlamaktan ve 15 Temmuz’u anlatan bir tiyatro oyununu Denizli’de ilk defa Sarayköyümüz’de sahnelemiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu akşam bizleri çok duygulandıran, ağlatan bir oyunla sahnedeydiler. Gerek Kurtuluş Savaşı’nda gerekse de 15 Temmuz gecesi devletimizi ve milletimizi yok etmek isteyen hainlere karşı verdiğimiz mücadeleyi, birliğimizi ve kardeşliğimizi anlatan çok güzel bir oyun sahnelediler. Başta İsmail Gülnar olmak üzere İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu’nun tüm ekibine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu güzel oyuna teşrif eden siz kıymetli hemşehrilerime de ayrıca teşekkür ediyor; bu oyun vesilesi ile bir kez daha, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize şükran ve minnetle yad ediyorum. Rabbim milletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın inşallah” Dedi.

 

Memleketinde oyun sahnelemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sanat Yönetmeni İsmail Gülnar da “Burada hemşehrilerimizle bir arada olmaktan, 15 Temmuz Şehitlerimiz için hazırladığımız bu oyunu Sarayköy’de sahnelemekten dolayı çok mutlu ve gururluyum. Bizlere bu fırsatı tanıyan Sarayköy Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ediyorum” dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.