Sebebi Belli Oldu

Sebebi Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde Adalet mahallesinde bir sünnet merasiminde verilen yemekten 316 kişi zehirlenmişti. İnceleme tamamlandı ve zehirlenmelerin sebebi belli oldu.

A+A-

M.U. oğlunun sünnet merasimi için imam hatip ortaokulunun bahçesinde yemek vermişti. Yemeğe katılımda bulunan 316 kişi zehirlenmişti. Denizli’de bir anda gündeme oturan zehirlenme olayı ile alakalı rapor hazırlandı. Yapılan tahlillerde, genel görüşün aksine et değil, pudingin zehirlenmeye yol açtığı ortaya çıktı.

Merkezefendi ilçesinde Adalet Mahallesi’nde bir ortaokulun bahçesinde Eylül ayının başlarında oğlunun sünneti için mevlit okutmuş olan M.U. hemen hemen 600 kişiye bir yemek firması yolu ile yemek ikramında bulunmuştu. Yemekte menü olarak tavuk çorbası, köfte, pilav, salata ve tatlı vardı ve bu yemeklerden yiyen bazı kişiler bir süre sonra kusma, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri ile hastanelere kaldırıldı. Toplamda 316 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesi ile tedavi altına alınmıştı.

Et değil Puding

Alınan bilgilere göre il sağlık müdürlüğü incelemelerini tamamladı. Zehirlenme olayından sonra zehirlenmenin et yemeğinden olabileceği düşünülmüştü. Ama tahlillerden sonra zehirlenmenin etten kaynaklanmadığı meydana çıktı. 316 kişiyi zehirleyen ve onların günlerce hastanelerde kalmasına sebep olan  yiyeceğin puding olduğu meydana  çıktı. Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan raporun, soruşturmaya devam eden savcılığa da sevk edildiği ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.