Şerif Kutludağ’a Büyükşehir’den Vefa Gecesi

Şerif Kutludağ’a Büyükşehir’den Vefa Gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehrin sanat ve edebiyat hayatına uzun zaman hizmet eden Şerif Kutludağ için "Yaşayan Değerler Şerif Kutludağ Vefa Gecesi" isimli program yaptı.

A+A-

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Şerif Kutludağ, davetliler ve pek çok vatandaş katılımda bulundu. Denizli'nin sanat ve edebiyat hayatına uzun zaman hizmet etmiş olan Şerif Kutludağ’ın yaşam öyküsünü anlatan sunumun yanında Kent Şairleri Topluluğu’ndan şairlerin Kutludağ’a ait dizeleri okuması ile süren program, Ozan Nihat’ın türküleri ile devam etti.

“Biz Denizli olarak sizlerden razıyız”

Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, Denizli Lisesi’ndeyken kendisinin de öğretmenliğini yapmış olan Şerif Kutludağ’ı saygı ile anıp başladığı konuşmasında, “Bu bir veda değil, vefa gecesidir” dedi. Değirmenci, “Kitabınıza ismini verdiğiniz ‘Güneş ektim gönlüme’ gibi, biz öğrencilerinizi yetiştirirken, şiir ve  edebiyat sevgisinin yanında yıllar sonra fark ettik ki ilmik ilmik vatan, bayrak sevgisini, Türk ve Denizli milliyetçiliğini nakşetmişsiniz. Sizlerden Allah razı olsun. Bugüne kadar çok güzel hizmetler ettiniz. Biz Denizli olarak sizlerden razıyız, vaktin sahibi de sizlerden razı olsun hocam” şeklinde konuştu.

“Vefa işte budur, unutmamaktır”

Kutludağ ise, kendisine özel yapılan bu program nedeni ile emek veren ve katılmış olan herkese teşekkürlerini sundu. Kutludağ, gerçekten kendisi için çok özel bir gece olduğunu, Ahmet Yesevi, Yunus Emre’lerden aldıkları doğru ve güzel sevgiyi dilleri döndüğünce anlatmaya, hallerince yaşamaya ve yaşatmaya çalışacaklarını, bunun kendilerinin boynunun borcu olduğunu  ve görevleri olduğunu belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.