Sessiz kalmak suça ortak olmaktır

Sessiz kalmak suça ortak olmaktır

Sessiz kalmak suça ortak olmaktır

A+A-

İYİ Parti Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul,çocuk istismarı ile ilgili açıklama yaptı

Sizlerin de malûmu olduğu üzere son yıllarda gündemden hiç düşmeyen,hepimizin içini karartan,bizleri derinden üzen,her gün ülkemizin bir köşesinden gelen yüz kızatıcı haberlerden duyduğumuz tarif edilemez acıyı; yani çocuk istismarı sorunu üzerine burada toplanmış bulunmaktayız.

Değerli arkadaşlar sessiz kalmak suça ortak olmaktır.

2002 yılından beri çocuk istismarı %434 artış göstermiştir.Ülkemizin her yerinden cinsel istismar,aile içi cinsel istismar,kadına ve çocuğa tecavüz haberleri yükseliyor.

2016 yılı ADLİ TIP RAPORUNA göre çocuk istismar vakıası 40.064'tür.Bu rakamın sadece 13.000'i ceza almış diğerleri beraat etmiştir.40 bin evet tam 40 bin çocuğumuzun hayatı ve geleceğinin kararması basitleştiriliyor,İSTİSMAR denilip geçiliyor.Bu söylem bu iğrençliği hafifletiyor.Bu eylem "istismar"denilip geçiştirilecek bir durum değildir.Bu düpedüz insanlık dışı vahşice,hayvanca duygularla yapılan bir alçaklıktır.

Çocuğa cinsel istismar çocuk haklarının en ağır ihlalidir.

Çocuğun dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar, mevcut siyasi gündem ne olursa olsun öncelikle ele alınması gereken bir sorundur.Ötelenen,ertelenen,sümen altı edilen her vakıada HAK önünde HALK nezdinde sorumlu olursunuz.

Bu tür olaylar bireysel suç olarak bakılmamalıdır.Her biri birbirinden korkunç olaylar gerçekleştiğinde sosyal,görsel ve yazılı medyada hemen"zaten hasta imiş","zaten sabıkalıymış"gibi sözlerle bunları yapanlara çeşitli kılıflar uydurulmaya çalışılıyor.

Bu olayların yaşanmasına; 9 yaşındaki bir çocuk doğurabilir fetvaları,cezasızlık politikaları,gericiliği meşrulaştıran söylemler en büyük etkenlerin başında gelmektedir.

BİZLER SİYASİ DEĞİL İNSANİ OLARAK BURADAYIZ.

Lütfen,

Sayın Cumhurbaşkanı,

Sayın Başbakan,

Sayın Adalet Bakanı,

Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı,

Diğer Bakanlar,

Yasa koyucular,savcılar,hakimler bu sesimizi duyun ve bir şeyler yapın ama hemen yapın.

Kadınlarımızın ve çocuklarımızın güvendiği,özgürce hiçbir olumsuzluk yaşamayacakları bir dünya sağlayın,

Çocuklarımızın istismar edilmediği ve işçi olarak çalıştırılmadığı,

Ekmek parası için satış yapmak zorunda kalmayacağacı bir hayat sağlayın.

Biz İYİ anneler olarak çocuklarımızın şen kahkahalarla özgürce oynadıkları, eğlenerek öğrendikleri bir dünyayı kendi ellerimizle kurmak için hep varız ve bu mücadeleden de asla VAZGEÇMEYECEĞİZ.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.