Simit Fiyatlarına Yeni Düzenleme

Simit Fiyatlarına Yeni Düzenleme

Simit fiyatları yeniden düzenleniyor. Simit artık garibanın yiyeceği olmaktan çıkıyor. Artık ekmek mi simit mi ikileminde kalabilirsiniz.

A+A-

Kahvaltıların olmazsa olmazı simit artık olmayacak çünkü daha da pahalı hale geliyor. Yeni fiyat tarifesi ile 1 TL olan 80 gram simit 1.25'e çıktı ve zamlı tarife uygulanmaya başlandı.

 

Denizli Fırıncılar Odası, devamlı artan girdi ücretleri sebebi ile simit fiyatını yeniden düzenleme kararı aldı. Daha önce 1 TL’den satılan 80 gram simit, 1.25 TL’ye yükseltildi. Zamlı tarifelerin uygulanmaya girdiğini dile getiren Denizli Fırıncılar Odası Başkanı, zam kararında bilhassa susama gelen zamların etkili olduğunu ifade etti. Daha evvel kilogramını 10 TL’den aldıkları susamın 20 TL’ye yükseldiğini belirten Başkan, un başta olmak üzere

diğer maliyetlerin de ciddi oranda arttığını dile getirdi.

 

Susama Yüzde 100 Zam

Başkan, un fiyatlarının kısa zaman içerisinde 75'den 120 TL’ye çıktığını, susama ise yüzde yüz oranında zam geldiğini, fırıncı esnafının da bu maliyetleri karşılayabilmeleri için yeniden bir fiyat düzenlemesine ihtiyacının olduğunu belirtti.

 

Bilhassa buğday ve un fiyatlarındaki devamlı artışın önüne geçmek için bakanlığın önemli bir adım attığını dile getiren başkan, Türkiye’nin ülke olarak buğday üretiminde kendi kendine yeteceğini, ama  üretilmiş olan unun büyük bölümünün ihracata gittiğini, Bakanlığın, aldığı yeni bir kararla dışarıya un satışını durdurduğunu, bundan sonra fiyatların makul bir seviyeye gerilemesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.