Sirenler Atatürk İçin Çalacak

Sirenler Atatürk İçin Çalacak

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından tüm valiliklere il ve ilçelerde bulunan tüm sirenlerin bakımının yapılması ile alakalı bir yazı gönderdi.

A+A-

Yazıda ülke çapında İkaz ve Alarm haberlerinin duyurulması, mevcut sirenlerin etkin şekilde tutulması ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ölümünün 80. Yıldönümü olması münasebeti ile ilde ve ilçelerde şu tedbirlerin alınacağı belirtildi:

  1. İlde bulunan tüm sirenler, her sene olduğu gibi bu sene de 10 Kasım 2018 günü saat 09.05'te, 2 (iki) dakika süreyle Sarı İkaz (düz siren sesi) biçiminde çaldırılacak.
  2. Mahalli basın ve yayın organları kanalı ile sirenlerin çaldırılacağı önceden halka ilan edilecek.
  3. İl Müdürlükleri bünyesinde kurulu olan mevcut sirenlerin gerekli test vekontrollerinin yapılıp, çalışmadığı tespit edilen sirenler ile alakalı arızalar mahalli imkanlar ile giderilecek.

Eksikleri Bildirin

Açıklamada yukarıda ifade edilen hususların acil bir şekilde yerine getirilmesi, sirenlerin çaldırılması için TRT Haber Televizyonuna göre saat ayarı yapılması, ifade edilen gün ve saatte çaldırılan sirenlerin çalışıp çalışmadığının tespit edilip, Ek Formdaki bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması ve 25 Kasım 2018 tarihine kadar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na gönderilmesini istendi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.