Son Tarih 13 Ağustos 2019

Son Tarih 13 Ağustos 2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) A.Ş. ile Denizli Ticaret Odası’nın ortaklığında, Denizli ilinde 2. el araç alım satımı yapanlara yönelik Mesleki Yeterlilik Belgesi ile alakalı seminer yapıl

A+A-

2. el araç alıp satmak amacı ile iş kuracaklardan Mesleki Yeterlilik Belgesi almayanların, iş yeri açmaları için gereken Yetki Belgesi’ni de alamamakta! Şu an bu iş ile meşgul olanlar da, yeni yönetmeliğe göre, Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin de içerisinde olduğu yükümlülüklerini yerine getiremezler ise 13 Ağustos 2019’dan sonra 2. el araç alıp satamayacaklar! DTO 2. el motorlu kara taşıtları alım satımı yapan işletmelere Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmesi ile alakalı bilgilendirme toplantısı yaptı.

TOBB’UN MEYBEM A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ, DENİZLİ’YE GELDİ

DTO Toplantı Salonu’nda yapılan etkinliğe, ilgili komiteden DTO  yetkilileri katıldılar. Toplantıda, Denizli ilinde 2. el araç alım satım yapan esnaf, yeni düzenlemenin detayları ile alakalı bilgi aldı ve merak ettiklerini sorma olanağını elde etti.

MEYBEM Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban, konu ile alakalı  ayrıntılı bir sunum yaptı. 2. el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektörde yer almayı düşünler için Mesleki Yeterlilik Belgesi almanın zorunlu olması durumunu açıkladı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZE, ÖN AYAK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak, bazı mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu duruma getirilmesi ile alakalı, üyeleri bilgilendirecek faaliyetlere başladıklarını hatırlatarak, ticaret erbabını 2. el araç sektörünü alakadar eden yeni yönetmelik ile alakalı da bilgilendirmek istediklerini, faal durumda olan işletmecilere Yetki Belgesi alma koşulu getirmeleri için tanınan sürenin, 13 Ağustos 2019’da dolacağını, bu tarihten sonraysa, belgesi olmayanların satış yapamayacağını, Oda olarak, bu tür konular ve yenilikler ile alakalı üyelere ön ayak olmaya, onları bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Erdoğan, 2. el araç alım satımı için Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenlerin DTO’sına başvurabileceklerini, TOBB MEYBEM tarafından yapılacak olan sınavda başarı göstermeleri durumunda  da belgelerini alabileceklerini de belirtti.

Yeni kurulmuş olan işletmelere Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için tanınmış olan süre, 13 Mayıs 2018’de doldu. Mevcut işletmelerin Yetki Belgesi alma koşulunu yerine getirmesi gerekli olan son tarih, 13 Ağustos 2019. Her durumda lise mezunu olmayanlara Yetki Belgesi almaları için tanınan süre ise, 13 Ağustos 2018’de dolmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.