Su Tankıyla Kamufle Etmişler

Su Tankıyla Kamufle Etmişler

Merkezefendi İlçesi'nde mahalleliyi gece yarısı sokaklara döken ve isyan ettiren bir olay yaşandı. İşte olayın detayları...

A+A-

Denizli iline bağlı olan Merkezefendi Bahçelievler Mahallesi'nde, GSM şirketince 2 katlı binanın çatısına su tankı ile kamufle edilip, kurulmuş olan baz istasyonu, çevre sakinlerinin tepkisini topladı.

Bahçelievler Mahallesi 3029. sokaktaki 2 katlı binanın çatısına, geçtiğimiz günlerde, bir GSM şirketince baz istasyonu kuruldu. Baz istasyonunun etrafı demirlerle kaplanırken, su tankı görünümü verildi; fakat durumu öğrenmiş olan mahalleli, bu duruma tepki gösterdi. Baz istasyonuna izin veren apartman sahibine öfkelenmiş olan çevre sakinleri, baz istasyonunun yerleşim yerlerinden uzağa kurulması gerektiğini ve bunun için gerekli her türlü mücadeleyi vereceklerini ifade ettiler.

'KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ'

Çevre sakinleri, gece yarısı eylem yaptılar. İstasyonun kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Bahçelievler Mahallesi muhtarı Mustafa Sönmez, binanın çatısına kurulmuş olan su tankının önce güneş enerjisi için kullanılacağının belirtildiğini  ardından da GSM şirketine ait baz istasyonu olduğunu öğrendiklerini dile getirdi. Sönmez, mahallenin 12 bine yakın nüfusu olduğunu, ayrıca baz istasyonunun Rehabilitasyon Merkezi'ne, İsmail Tosunoğlu İş Merkezi'ne, Çamlık Engelliler Okulu ile anaokuluna sadece 50 metre uzaklıkta olduğunu, baz istasyonlarının yerleşim yerlerinin dışına kurulması gerektiğini, kendilerinin kanser olmak istemediklerini, çocuklarının sağlığını düşündüklerini ve bu sebeple bu istasyon kaldırılması gerektiğini belirtti.

Geceleyin 500 imza toplandığını belirten çevre sakinlerinden Serdar Demirel, baz istasyonundan ötürü kanser olmak istemediklerini ve yetkilileri buradan göreve davet ettiklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.