Sürekli Uyku Halinde Olanlar Dikkat!!!

Sürekli Uyku Halinde Olanlar Dikkat!!!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanları uyardı. Uyku apnesi olarak da bilinen hastalığa dikkat!! Hayatınız kabusa dönebilir.

A+A-

Son yapılan araştırmalara göre gün içinde uyku hali süreklilik gösteren kişilerde daha tehlikeli bir hastalık olabilir. Uzmanlar uyku apnesi denilen ve uyku haline sebep olan, insanların hayatını kabusa çevirebilecek kötü bir hastalık türünün olduğunu ifade ettiler. Uzmanlar, bu hastalığın dikkate alınmayıp hafife alınmasının daha kötü hastalıklar doğurabileceğini ve tedavi sürecinin daha zor olabileceğini belirttiler.

Uyku Apnesi Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Uyku apnesi denilen hastalık uykudayken kişinin horlama sırasında nefesinin kesilmesi olarak kısaca açıklanabilir. Uyku sırasında nefesin kesilmesi durumu insana ve başka organlara zarar verebilir. Örneğin oksijensiz kalan vücutla beraber beyin ve kalpte zarar görebilir. Uyku apnesinin  iş yerlerinde uykuya dalma, gerektiğinden fazla terleme ve kilo alma, çabuk sinirlenme, gün içinde sürekli uyku halinde olma gibi belirtileri vardır.

Uzmanlara göre uyku apnesini bilhassa burun tıkanıklığı, burun etleri, geniz eti, yumuşak damakta sarkma, bademcikler de büyüme, dil kökünde büyüme, çenenin geride olması, kısa boyunlu olma ve kilolu olma gibi sebepler artırır.

Tedavisi İçin İlk Adım

Uyku apnesinin tedavisinde evvela kilolu olanların zayıflaması gerektiğini belirten uzmanlar burun tıkanıklığı olanların burun operasyonu olması gerektiğini, yumuşak damakta-küçük dilde sarkma olanların bunları kısalttırması ve düzelttirmesi gerektiğini belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.